Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

INFO : BAHAYA Masuk Kereta Terus Bukak Aircond

Cik Zara | 16:43 | 14Comments |
Assalamualaikum

Walaikumsalam, :)

Nak tanya korang pernah atau selalu tak bila masuk kereta, lepas enjin kereta dihidupkan butang aircond yang ditekan dulu? Pernah tak buat macam tu? Pernah?
I pernah dan selalu buat macam tu. Sebabnya tak tahu ynng sebenarnya buat macam tu sangat memerbahaya kepada kita dan juga orang lain. 

Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzine, sejenis toksin yang menyebabkan kanser. (carcinogen- yang dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil daripada haba bahan plastik di dalam kereta). Selain itu ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, kerana menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Sekiranya berlarutan boleh menyebabkan leukemia, meningkatkan rsiko menghadapi kanser serta punca keguguran.

Kadar nomal bagi Benzine adala 50mg bagi setiap kaki persegi. Sekiranya kereta anda terdedah kepada matahari ia akan meningkat kepada 2000 - 4000mg iaitu 4 kali ganda dari tahap yang dibenarkan.

Oleh itu, dinasihatkan untuk membuka tingkap dan aicond terlebih dahulu sebelum anda masuk kedalam  kereta untuk membebaskan Benzine ini.

Pastikan keluarga dan kawan anda tahu mengenai ini.




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

PROMOSI Crochet Pattern

Cik Zara | 23:57 | 10Comments |
Assalamualaikum
PROMOSI!!! PROMOSI!!!
Kepada sesiapa yang berminat kepada keychain crochet boleh oder di sini atau klik page Blue Yarn Crafting pada sidebar. sekiranya berminat sila pm kami untuk maklumat lanjut.
Kesemua item ini boleh didapati dengan harga berpatutan dengan penurunan harga dari harga sebenar.
Crochet ini sesuai dijadikan sebagai keychain atau hp strap untuk di gantung pada handset. Keychain pula sesuai digantung pada beg sekolah, kunci kereta, kotak pensil dan dimana sahaja yang dirasakan sesuai.

Sesuai untuk dihadiahkan kepada sesorang sebagai kenangan atau untuk kegunaan diri sendiri.
Antara item tersebut adalah :
Jellyfish                                                Sotong

 
Kura-kura                                        Sim Simi

Kempat-empat item ini boleh didapati dengan harga RM20 untuk 5pcs. 
Item boleh dipilih sama ada inginkan 5 pcs pattern yang sama atau 5pcs pattern yang berbeza.

Jadi apa tunggu lagi, jomlah oder sekarang.

Kepada blogger yang mencari sponsor GA atau segmen, kami juga sedia membantu anda untuk menjadi sponsor anda. Sila PM kami terlebih dahulu.

PERHATIAN!!!
Pembayaran hanya melalui transaksi bank sahaja. Nombor akaun bank akan diberi setelah pelanggan bersetuju untuk membeli.
Crochet ini akan mula dihasilkan setelah pelanggan membuat pembayaran penuh sahaja

Sekian, :)



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Masterpiece Hantaran Pertunangan

Cik Zara | 17:54 | 13Comments |
Assalamualaikum

Hari ni nak share dengan korang masterpiece hantaran. Manalah tahu dapat menolong korang untuk buat hantaran.

Tema : kuning + coklat + cream





Tema: Ungu + putih






Enjoyed!!
Wassalam



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci