Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Siapa Kata Kerja Guru Ni Senang!

Cik Zara | 01:44 | 7Comments |
Assalamualaikum

Guru sebagai pendidik
Guru sebagai pentadbir
Guru sebagai kerani
Guru sebagai office boy/girl
Guru sebagai baby sitter

Guru kerja lebih masa satu dunia buat tak tahu..
TAPI
Bila guru rotan murid satu dunia diheboh-hebohkan

Bukan mengeluh tapi itu hakikatnya pada abad-21
::Yang melihat tak akan sama dengan yang menanggung::

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Tak Nak Tapak Sireh. Boleh Ke??

Cik Zara | 03:59 | 16Comments |
Assalamualaikum

Hadiah dari inchik google

Nak pendapat korang baik yang dah berpengalaman atau belum berpengalaman. Kalau hantaran tunang boleh ke kalau tak bagi tapak sireh? Kalau dua-dua belah pihak tak kasi tapak sireh boleh tak?

Harap ada yang sudi tolong jawab ^____^

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen : Gadis Blogger DSLR

Cik Zara | 21:34 | 14Comments |
Assalamualaikum

klik untuk join

nickname: cik zara
Tudung: merah
Baju: coklat

Tag
http://letsgorgeus.blogspot.com/
http://tuanaskalani.blogspot.com/

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Di 'Review' Oleh SimpleSyara

Cik Zara | 06:40 | 2Comments |
Assalamualaikum

Tq Syara!!!
Tq jugak sebab promote page


Nak baca klik SINI

Wassalam 



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Homemade Mushroom Soup

Cik Zara | 07:11 | 14Comments |
Assalamualaikum

Hadiah dari incik google

Hari ni sebab terlalu rajin nak kongsi dengan korang satu resipi yang I cipta sendiri dan adik-adik pun suka makan makanan ni tapi tak boleh lawan la dengan Pizza Hut. Masa makan sup ni Adam dan siap komen yang dekat Pizza Hut lagi sedap. Sabo jelah! Otak dah terbayang-bayang mushroom dari Pizza Hut tapi malas nak pergi. Cara senang buat sendiri je tak perlu susah nak bersiap cantik-cantik, cari parking lagi dan dah tahu memang susah nak dapat parking dekat Pizza Hut. Semua bahan pun dah ada kat umah jadi masukkan je dah siap.

Kita mulakan dengan bahan yang diperlukan:
1 kotak krim cendawan (campbell's) - dibancuh dengan air panas
2 sudu tepung jagung (bancuh dengan air sejuk)
2 ulas bawang merah (hiris halus)
2 ulas bawang merah (hiris halus)
1 tin cendawan butang (hiris)
1 camca besar mentega
1 tangkai daun sup (hiris)
1 kiub pati ayam
1.5 liter air
Garam / gula

Mulakan memasak dengan kalimah bismilah, hati yang ikhlas dan penuh kasih sayang baru masakan jadi sedap.

Gunakan api yang paling kecil. Panaskan mentega, masukkan bawang merah dulu baru masukkan bawang putih sebab bawang putih cepat hangit. Dah naik bau masukkan krim cendawan yang dah dibancuh tadi. Biarkan mendidih. Masukkan air biarkan mendidih lagi. Masukkan kuib pati ayam. Masukkan cendawan butang  biarkan masak dan mengelegak. Masukkan gula dan garam secukup rasa. Tapi sebelum masukkan bahan perasa hendaklah rasa terlebih dahulu sebab krim cendawan ni dah masin takut terlebih masin pulak. Dah pekat masukkan tepung jagung yang dah siap dibancuh. Sambil tuang tepung jagung teruskan mengacau. Kacau sehingga mencapai tahap kepekatan yang sesuai. Tak perlu terlalu pekat dan tak perlu terlalu cair. Tutup api masukkan daun sup dan kacau sebati. Siap!

Boleh makan macam tu je atau dicicah dengan roti kosong seperti roti bawang putih, roti perancis dan roti keping yang dalam plastik tu. Amaran!! Roti berinti dan berkrim tidak sesuai dimakan bersama sup cendawan ni tau. kalau nak rasa pedas masukkan lah serbuk lada sulah.

Okay,
Selamat mencuba, sebarang pertanyaan boleh tanya pada ruangan komen k.
^____^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Elianto: Fionatto Blusher & StayOn Eyeliner

Cik Zara | 05:52 | 17Comments |
Assalamualaikum

Blog dah lama tak updated enrty baru. Sebab musabab tak pasti, mungkin busy dengan aktiviti di sekolah, dirumah, di kedai dan persiapan teeett! Banyak sangat updated pasal segmen dan GA sebab adik dan kakak blogger sangat rajin buat segmen dan GA. Ramai rakan blogger yang invite dan tag mungkin ada segelintir segmen atau GA yang tak dapat join. Maaf dipinta.

Sekarang nak review produk dari Elianto.

Sumber dari incik google
Sumber dari incik google

Sepanjang I menggunakan produk ni kesannya sangat best. Dengan nama Fionatto Blush dan seberat 4.5 g ini mempunyai warna yang tahan lama pada pipi. Mungkin ada sesetengah orang tidak begitu mengemari blusher jenis ini sebab blusher ini seakan mempunyai sparkle. 
Mulanya masa nak beli tu dah pilih dah warna yang I suka lepas tu salesgirl kat situ cakap warna yang I pilih tu tak sesuai dengan kulit. Dia suruh I senyum, k buat macam yang dia suruh dan terus je die cadangkan warna yang sesuai dengan I. Sebetulnya dalam hati ni tak berapa nak berkenan dengan warna yang salesgirl tu pilihkan. Dia pilihkan warna bernombor 03 tangerine. Balik rumah try pakai dan rasa macam sesuai je. Kadang-kadang tak pakai bedak pun I pakai blusher ni terus. Sebab sesuai sangat dengan kulit I.
Harga I dah lupa tapi rasanya RM 20 ke atas atau lebih. Sebab dah lupa. Huhu.

Seterusnya Elianto StayOn Eyeliner pencil adalah salah satu perkara harus I pakai bila keluar dari rumah. Tapi kalau datang penyakit M langsung tak pakai. Eyeliner ni sangat best dan tidak akan meyebabkan mata menjadi comot sekiranya berpeluh sebab agak kalis dengan air. Tapi kalau tenyeh-tenyeh dengan air hilang jugak lebih-lebih lagi bila time nak solat wajib ada sesi tenyeh menenyeh ni.

Sumber dari incik google

Harga dalam RM 20 ke atas juga sebab lupa harga sebenar dia lagi pun time beli tu ada promosi beli satu percuma satu. ^____^


Wassalam

Label: seputih kilauan mutiara, hari wangi sedunia



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

SIMPLE GA BY ANIS NAJIHA

Cik Zara | 01:28 | 6Comments |
Assalamualaikum
klik banner
Syarat yang sangat senang
Hanya perlu buat entry
Wassalam

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Follow April Hingga Disember 2012 By Cik Akak Omei

Cik Zara | 07:00 | 14Comments |
Assalamualaikum

klik banner okay!

Segmen yang paling senang dan sempoi!!!!
Harus join dan follow bagi yang belum ^____^

Ucapan untuk Cik Akak : Semoga berjaya akak!!!

Segmen bermula 02.04.2013 dan Tamat 31.12.2013

Nak Tag walaupun cik akak tak suruh. Heheh
http://www.mialiana.com/
http://www.nieyxzha.com/
http://www.kisahemasputih.com/
http://www.cikfie.com/

Wassalam
^____^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segemen Saya nak Di bloglisted by Cik Misya

Cik Zara | 04:27 | 5Comments |
Assalamualaikum

klik baneer untuk join

Dah pernah follow Cik Misya sebelum ni.
like Page ke 178#

Tag:  http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/

Wassalam



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci