Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Review Bloglist Terung

Cik Zara | 05:19 | 8Comments |
Assalamualaikum
Review blog daripada bloglist Cik Zara. Disebabkan tidak berkesempatan untuk review sekarang I akan review blog yang join bloglist I SINI
I pilih kumpulan bloglist terung
Blog yang sangat simple dan yang pasti berwarna biru. Suka! Semua dah sempurna dan tidak ada apa yang perlu dibaiki. Yang penting ada gajet followers dan cbox. Sebenarnya tu yang penting dalam dunia blog dan I yakin semua orang tahu tentang ni. Sangat suka blog ni dan paling suka kata-kata pada header tu. Sangat tersentuh di hati. ^___^ Jom follow ramai-ramai dan boleh juga like page Adam faiz. Untuk terjah sila klik header di atas.

Blog berwarna hijau! Suka juga! Sebab hijau tenang lagi mendamaikan. Bila tengok warna hijau hati pun rasa tenang. Tak percaya? Cuba korang tengok pokok-pokok di sekeliling korang. Akan dapat rasa satu perasaan yang sangat tenang dan mendamaikan. Sebab I selalu buat macam tu. Blog Atirah dah cantik dan tak ada apa untuk dikomen. Cantik! Thumbs Up! Klik header untuk ke blog Atirah.

Aenn selalu tag I join segmen sebab dia rajin join segmen dan GA. Rajin betul Aenn ni kan? Semoga setiap segmen dan GA yang Aenn join bertuah. sebenarnya nama Aenn ni sama dengan nama kawan I. Nama dia Noraini tapi panggil Ain. Bila tengok nama Aenn teringat dia walaupun ejaan nama Aenn dengan Ain tak sama tapi cara sebut sama je. Hehe. Blog Aenn sangat simple dan cantik dengan kombinasi grey dan hitam biasanya warna ni digunakan oleh lelaki tapi bila perempuan yang guna nampak sweet dan comel je. Tak percaya? Boleh klik header kat atas ni. Semua gajet ada dan lengkap. ^___^

Tak cakap pun mesti korang kenal blogger ni kan? i suka tengok pic dia sebab pipi dia yang pinky tu. Nampak comel je. Okay, kita teruskan review blog Emas putih yang lebih suka digelar Uzu. Blog ni secara keseluruhan memang cantik dengan warna pink. I selalu juga lepak di blog ni tapi lebih suka jadi silent reader. Uzu selalu updated pasal isu-isu semasa dan juga segmen sendiri yang dianjurkan bersama sponsor. Selain tu, entry berkaitan dengan tutorial, tips dan doodle pun banyak. Blog ni memang cantik! Klik header k untuk ke sana.


Okay, blogger ni pun mesti korang kenal juga kan? Selalu tengok dia join segmen, GA dan Contest serta jadi sponsor kepada segmen. Dulu kalau tak silap blog Cik Fie berwarna pink sekarang dah tukar kepada biru. cantik jugak. Blog ni pun simple je n cepat loading. Klik header untuk terjah.

Okay, blog ni sangat simple dengan headernya yang juga simple. Background macam disko.Hehe. tapi okay dengan header dia yang simple. Nama owner blog ni sebijik sama dengan nama adik ketiga I cuma berbinti je yang lain. Walaupun background yang berkelip-kelip dan cursor yang ada donat-donat jatuh sikit pun tak melembabkan loading blog ni. Kuih donat yang jatuh dari cursor tu macam sedap pulak. boleh klik header untuk ke sana. ^___^

Blog ni berwarna biru! suka! Blog simple dan tak sangka rupanya owner blog ni dah dapat result STPM tahun ni. I ingatkan baru tingkatan 2 atau 3 sebab pic pada header nampak macam budak-budak je. Kalau tak kerana entry dia yang terbaru ni agaknya tahun-tahun selepas ni I masih ingat dia budak-budak lagi. Semua tentang blog ni dah cantik tapi bagi I ada satu yang kurang sebab tak ada gajet followers. I tahu ramai yang tak suka dengan gajet followers yang nampak semak dengan muka-muka orang tapi sebenarnya yang tulah yang bloggers tercari-cari bila nak follow blog blogger lain. Itu Pendapat I lah. Klik header untuk terjah!
Okay blog budak sekolah ni blogger dia sangat rajin buat segmen dan sekarang ni segmen tu masih lagi berlangsung sehingga 25/3. klik header sekirangnya korang nak join. Blog yang sangat simple dengan semua gajet yang diperlukan ada dengan teguhnya pada sidebar blog. Kalau boleh adik center kan header tu baru nampak lagi kemas dan cun. 

Blog Ninaa sangat cantik dengan kombinasi pink dan biru, tapi header Ninaa ni memang tak ada title ya? Simple sangat blog ni dengan semua gajet wujud dengan cantiknya. Tak ada apa yang perlu diubah sebab dah cantik. Sila kilik header untuk ke blog Ninaa.

Cantik sangat header ni dengan warna-warni macam pelangi. Cantik! Sesuai dengan background pink dan menonjolkan lagi header tu. Tak ada apa yang boleh di komen sebab cantik sangat! klik untuk terjah!

Okay, sampai disini je I dapat review blog dari bloglist terung. Maaf sekiranya terkasar bahasa, terguris hati dan terasa hati. I menaip berdasarkan apa yang I lihat.

Wassalam
Okay, esok ada kelas tambahan SPM.
^____^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI

Cik Zara | 17:49 | 10Comments |
Assalamualaikum

Tu hadiah



NAK JOIN? KLIK NI www.danielzaidi.com


Ni Syarat-syarat:
1. Buat simple entry dengan tajuk "GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI"
2. Letak link blog www.danielzaidi.com kat entry anda
3. Tinggalkan link entry anda kat bahagian comment entry giveaway ni...

Seorang (1) akan memenangi ketiga2 FM dari ketiga2 destinasi...

12 orang lain akan menang salah satu FM tersebut...


*Ini adalah lucky draw, pemenang akan dipilih secara rawak melalui sistem berkomputer....

*tarikh tutup penyertaan adalah 3/4/2013

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Pencarian rakan beloglist April & Mei by cik akak

Cik Zara | 16:54 | 8Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Haaa, jom join ramai- ramai

Walaupun akak tak suruh tag, zara nak tag jugak. ^___^

http://furrasbubblynotes.blogspot.com/
http://tomatobey.blogspot.com/

Wassalam
Semoga berjaya kak!!
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1st Giveaway by LINA'S JOURNEY

Cik Zara | 16:30 | 3Comments |
Assalamualaikum

SAYA SUDAH, ANDA BILA LAGI. SYARAT PUN SENANG JE.
JOM JOIN RAMAI-RAMAI

 

hai semua harini aku rasmikan 1st giveaway from LINA'S JOURNEY
hadiah menarik akan diberikan. 5 pemenang dicari
klik banner untuk join


 

senarai hadiah:
2 helai A dan 2 helai B
1 hadiah misteri

giveaway berlangsung dari 26/3/2013-16/4/2013

syarat:
  • Blogger Malaysia
  • follow blog LINA'S JOURNEY dan like fanpage BLOG LINA'S JOURNEY
  • buat entry bertajuk "1st Giveaway by LINA'S JOURNEY" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • tinggalkan link entry anda di kotak komen

apa yang penting!
  •  pemilihan pemenang berdasarkan TOP REFERRAL
  • giveaway ini akan terbatal jika peserta tidak melebihi 50 peserta
  • peserta yang tidak ikut syarat senang diatas, serta merta n automatik BATAL!!

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1st Give Away Love LIMITED EDITION By CCI

Cik Zara | 23:40 | 8Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Mula-mula masuk dalam rumah Cci ni, wow!! Cantik sangat! Rasa macam tak puas tengok.

Tarikh luput : 7/4/2013

Wassalam



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

#1 GIVEAWAY by... Ariesha Safri

Cik Zara | 17:46 | 3Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

tarikh luput 23/4/2013

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Give-Away Pertama By Diary Oren !

Cik Zara | 00:18 | 5Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

 -Syarat yang sangat senang!!

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

segmen Bloglist Penggal Ke-2 & Review Blog

Cik Zara | 00:12 | 0Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Wassalam



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!

Cik Zara | 03:22 | 0Comments |
Assalamualaikum

JOM JOIN RAMAI-RAMAI DAN SOKONG CHANTEK DRESS GIVEAWAY

I tak pernah shopping di Chantek Dress jadi tak adalah gambarnya. ^___^. Tapi I sangat berkenan dengan baju dan dress yang ada dalam page Chantek dress terutamanya peplum. Ohh! Sangat memikat hati. Terasa seperti mahu shopping semuanya. Semua cantik dan lawa. I selalu tengok dan usha-usha je dekat page yang jual dress peplum. Nak beli belum berkemampuan lagi. Tapi dalam hati dah tekad satu hari nanti nak beli jugak peplum ni. Huhu. Okay, kalau korang berminat untuk join boleh klik pada banner di bawah. Serius I cakap memang cantik dan lawa semuanya. 

klik untuk join

klik untuk join


Syarat syarat penyertaan.

1. Like facebook chantekdress (LINK FB CHANTEKDRESS)
2. Peserta hanya boleh menyertai salah satu sahaja, samaada melalui Facebook, atau melalui blog.


Bagaimana nak menyertainya?

Kategori Blog

1. Mula - mula, letak banner chantekdress di blog masing-masing. Make sure ada link ke blog chantekdress ya.
2. Buat satu entry bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!"
3. Dalam entry tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, hantarkan link blog (link entry GA) anda melalui email,chantekdress@gmail.com atau boleh comment pada link ini. Tetapi saya nasihatkan anda email sebab saya nak tahu butir-butir peribadi seperti nama dan phone number.  Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.



Kategori Facebook

1. Post satu status bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!", disertakan dengan gambar dan link blog chantekdress (http://chantekdress.blogspot.com/)
2. Dalam status tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, copy atau printscreen status yang anda buat, dan hantarkan gambar print screen melalui email, chantekdress@gmail.com  . Sila sertakan butir peribadi anda. Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.

Berikut ialah contoh print screen yang kami mahukan



Hadiah - Hadiah


Ok, kami akan berikan hadiah mengikut kategori. 

Hadiah untuk kategori blog

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, satu hadiah misteri
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM85 dan fashion belt
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM60 dan fashion belt
4. Tempat keempat - Dress bernilai RM50
5. Tempat kelima - Fashion belt dan keychain


Hadiah untuk kategori facebook

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85 and fashion belt
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM60
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM50
4. Tempat keempat - Fashion belt dan keychain
5. Tempat kelima - Fashion belt


Tahukah anda, kenapa untuk kategori facebook, hadiahnya agak berbeza dengan kategori blog? 
Sebabnya, tidak semua orang boleh lihat status yang anda postkan.. Jadi, hadiah pun limited la.. hehe.

Hadiah mungkin akan ditambah dan diupdate dari masa ke semasa.



Bagaimana pemenang dipilih??


1. Pemenang dipilih berdasarkan entry yang menarik dan cabutan bertuah, juga top referring URL! 



Senangkan nak join GA ni?? Apa lagi, jom lah join!! :)


Bila start GA dan tamat GA??


Tarikh mula pada 11 March 2013 dan akan berakhir pada 1 April 2013..

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1 GIVEAWAY by ARA CRAFT

Cik Zara | 02:57 | 0Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join
tarikh luput 23/ 4/ 2013
wassalam

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen : Saya Suka Tudung Bawal By SE

Cik Zara | 23:39 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Sangat suka tudung bawal!
Sebab muka nampak kelakar kalau pakai tudung segera atau shawl. Dulu kawan I pernah tegur yang muka I nampak kelakar bila pakai tudung segera tu. Sudahnya tak pakai dah. Huhu (-.-)

Wassalam



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Giveaway By Santai Leeza Sarawak

Cik Zara | 18:27 | 10Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

follower ke 866#
likers 200#

tarikh luput: 28 mac 2013

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com

Cik Zara | 18:01 | 12Comments |
Assalamualaikum




NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Giveaway by Glamoure Closet

Cik Zara | 17:08 | 0Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Review Dan Tempahan Qila Caprilla

Cik Zara | 00:28 | 6Comments |
Assalamualaikum

Sebelum ni dah review blog Mai SINI dan Eiyra SINI
Sekarang nak review blog adik manis Qila Caprilla. Mempunyai blog yang simple, cantik dan kemas. Tuannya pun comel. ^___^
Masuk je dalam rumah Qila ni terasa blog yang ringan dan sangat cepat loading.
sedebar di sebelah kanan cantik je tersusun.
Blog Qila ada lagu, bertajuk "Saranghamnida" ye dik?

Klik header atas tu ye untuk ke blog Qila. 

Header dia cantik sangat suka tengok macam lampu kelip-kelip je. Selain tu Qila juga rajin join segmen dan update entry tentang pesanan untuk semua. Sekiranya nak kenal Qila dengan lebih rapat boleh contact Qila melalui akaun facebook dan twitter. 
Untuk bersembang-sembang dengan Qila ade shoutbox disediakan tapi korang kena scroll sampai bawah baru jumpa shoutbox tu. Jumlah followers pun ada sekali kat bawah tu. Kalau berkenan follow la sekali ye. 

Blog ni dah sempurna dan sangat menarik. Tak ada apa yang perlu diubah atau dicantikkan lagi sebab Qila pandai susun atur perabot dalam blog dia ni. ^___^
Akhir kata, akak doakan semua wishlist Qila tercapai. Happy blogging k. :)

Hari tu Qila ada tempah crochet dengan I tapi sebab diri ni tersangatlah sibuk sampai tak sempat nak review.
Ada masa terluang sebelum pergi sekolah I review blog dan tempahan Qila.


Tu la benda yang ditempah oleh Qila, regular love yang bersaiz 13.5cm  lebar dan 12cm tinggi. 

Untuk melihat lebih banyak design boleh lawati Blue Yarn Crafting

Wassalam
Okay, nak pergi sekolah!
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Lucky March

Cik Zara | 05:42 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Selesai follow dan like page
P/S : Ada blog dan page yang sudah follow dan like sebelum ni ^___^


Tarikh luput: 18/ 3/2013

Wassalam
Okay, I mau beradu
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

SAYA NAK T-SHIRT BLOG!! AWAK NAK??

Cik Zara | 05:01 | 3Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Baju No 2 dan saiz M

Slogan:
Saya suka Salju Creative kerana dapat menambat hati saya dengan rekaannya yang menarik dan kreatif.
Memudahkan saya untuk membuat rujukan sekiranya ingin mejalankan sesuatu majlis. Hal ini kerana Salju Creative juga mengambil tempahan rekaan baju dan juga tempahan kad perkahwinan. Sesuai sekiranya majlis yang dilakukan, semua ahli keluarga saya memakai rekaan dari Salju Creative. 
Saya suka! Saya suka! Saya suka!

Tarikh luput: 31 Mac 2013



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Sabtu By Emas Putih

Cik Zara | 09:27 | 9Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Segmen Sabtu by Emas Putih


Wassalam,
Okay, esok sekolah!
^____^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Jom Pilih Hadiah

Cik Zara | 09:20 | 18Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Saya nak Peplum dan tudung bawal


wassalam
Okay, esok sekolah!
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Surat Untuk Bloggers

Cik Zara | 00:38 | 7Comments |
Assalamualaikum

Dear bloggers,

Pertama sekali maaf dipinta kerana sehingga ke hari ini I belum sempat untuk melawat blog awak semua. Kepada yang follow juga I belum berkesempatan untuk follow balik. InsyaAllah akan dilakukan suatu hari nanti. Harap bersabar okay. Kepada yang blogwalking juga maaf dipinta kerana I belum berkesempatan untuk melawat blog korang balik. Kepada yang meninggalkan komen juga I belum balas lagi komen awak semua. Sangat tidak berkesempatan untuk berbuat demikian.

Kepada yang menekan iklan teruskan usaha anda k! Walaupun tidak satu iklan pun dalam blog ni. Kesian. :)


Yang Benar,
Cik Zara


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Ya Allah Aku RIndu Dia

Cik Zara | 04:12 | 7Comments |
Assalamualaikum



Rindu kan dia, begitu mencengkam diri ini, dimana patut di luahkan rindu ini. Begitu sekejap kami merasa kasih sayangmu IBU.



Tapi ada ALLAH SWT








Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni

Cik Zara | 15:15 | 6Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join
selesai follow 256#
Tag:
http://kimijamai.blogspot.com/
http://dieranadieraulalaaa.blogspot.com/
http://sigadisberblogging.blogspot.com/
Tarikh luput: 31/3/2013

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci