Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Dorang Klik Iklan Apa Ni?

Cik Zara | 04:31 | 18Comments |
Assalamualaikum

klik untuk tumbesaran

Pertama, tak ada sebutir pun iklan dalam belog ni
Kedua, apa yang dorang duk klik bagai ni?
Ketiga, Dorang ni buta ke? Tak tengok dulu belog ni ada iklan ke tak?
Keempat, Apa maksudnya?

Kelima, Bagi yang dah follow belog ni selepas 12/3 I akan follow korang balik. I busy sekarang. Bagi yang tinggalkan comment I tak sempat nak balas comment korang. I cuma dapat approve comment korang je. InsyaAllah waktu free seperti yang dinyatakan I akan balas.

Sekian, terima kasih

Wassalam
Hari sibuk semakin menjelma
^____^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Bloglist Updated

Cik Zara | 18:08 | 11Comments |
Assalamualaikum


Kepada bloglist Cik Zara, I dah masukkan url blog anda didalam bloglist. Boleh tengok pada sidebar blog I. Korang check lah url blog korang ade ke tak. Ingat check ikut nama kumpulann korang. Jangan pi check kumpulan orang lain lepas tu sedih-sedih cakap tak ada. Dah awak pergi check kumpulan orang lain memanglah tak ada. Hehe. Bagi yang betul tak ada boleh inform ASAP.

Kepada yang belum tahu kumpulan apa boleh tengok SINI

Untuk blogger bertuah yang akan di review harap bersabar ye. Semua tu akan dilakukan pada 13/mac nanti.
Sekiranya tak sibuk dan I akan cuba review semua belog yang join. Harap bersabar k.

Wassalam
Okay, hari busy
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Kenali Saya Purple Sweetyzhanieyz83

Cik Zara | 16:03 | 22Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Dah follow dah belog akak sebelum ni. 

Jom kenali kak Nao Mei tapi akak ni bahasakan diri dia Cik Akak. Tak percaya boleh pergi merisik belog akak ni. Orangnya pun baik sangat dan cantik. Kalau korang komen dekat belog dia dengan pastinya I boleh jamin dia akan jawab. Sebab tu I suka masuk belog akak Nao Mei apa yang kita tanya atau komen ada balasannya. Suka! Suka! Suka!

Kalau nak kenal Cik Akak ni ringankan tangan menekan banner diatas tu. 
Hadiah untuk segmen ni sangat gempak sure akan tertarik.
Syarat penyertaan memang superb terbaiklah. Hanya follow belog Cik Akak je lepas tu tak ada nak klik situ klik sini. TERBAIKKK!!

Walaupun akak tak suruh tag saya nak tag jugak. Hehe. Boleh kak?
http://furrasbubblynotes.blogspot.com/
http://wwwfarahshahera.blogspot.com/
http://izniyannie.blogspot.com/
http://greennnpanda88.blogspot.com/
http://www.maileyjayley.my/
Haa, cukup lima orang saya tag. Hehe.

Tarikh luput: 30 Mac 2013

Wassalam
Okay, sehari satu segmen. Haha
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Mailey Jayley Menari

Cik Zara | 05:09 | 10Comments |
Selamat Sejahtera
Kepada Mailey Jayley @ MAI
Orangnya comel  dan baik sangat-sangat. Dulu pernah review blog Mai SINI sebab Mai pernah tempah crochet kaychain dari I. Kalau nak pergi melawat Mai silalah tekan Mai menari kat atas tu ye. Hehe. Mai ni student  Madical Laboratory tapi still ada masa untuk amik tempahan edit blog orang. Rajin sangat. I time belajar dulu sangat tak sempat nak ber-blog, updated pun dalam sebulan tu kadang tak pernah ada. Huhu. 

Kalau korang scroll ke bawah ada nampak kan bloglist Terung, Kobis, Sawi dan Bayam dekat sidebar I. Tu Mai lah yang ajar I. Tengok dari tutorial Mai yang kasi. Hari tu ada tanya Mai macam mana nak buat tab *rules, shout box dan banner* macam Mai tu. Mai kasi link ni SINI boleh check tengok dekat blog Mai. Lepas tu menyusahkan Mai lagi nak letak bloglist pulak, tapi Mai kata tak boleh dan Mai bagi penyelesaian yang baik punya sebab dia kasi link ni pulak SINI untuk I letak list bloglist tu. Boleh letak banyak-banyak. Ikutlahlah nak letak banyak mana pun. Nak letak blog archive pon boleh macam Mai punya. Hehe.

Dapat je terus buat dan menjadi tapi I ubah warna background tab tu je siket. Dan I sangat berpuas hati cuma tinggal nak isi je.

Dah siap semua diri ni terasa macam nak menyusahkan Mai lagi dan Mai layankan aje. Hehe. Terima kasih Mai! Nak suruh Mai edit blog archive pulak sebab sroll box yang I buat tak menjadi-jadi sampai naik fed up pun ada. Mai tak kisah sebab time tu Mai memang free tak ada buat apa dan yang paling best tempahan edit blog Mai tak pernah tutup tapi tak tahulah masa akan datang. ^___^

Mula-mula Mai cakap tak boleh buat lastly dapat jugak buat. Siap nak tukar template lain. Rupanya Mai cakap entry I tak banyak lagi sebab tu nampak macam tak menjadi. Tapi bila tekan entry untuk bulan february baru boleh nampak scroll box tu. Haha. Apa pun ni jasa Mai sebab I pun tak terfikir nak tekan sebab tengok tak menjadi malas lah nak tekan-tekan.

Terima kasih sangat- sangat Mai. 

Okay, dinner time
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

TAMAT!! Kumpulan Sayur Cukup ^__^

Cik Zara | 04:26 | 8Comments |
Assalamualaikum

Banner berpangkah! Itu bermakna Misi Bloglist Cik Zara sudah pun tamat dan kumpulan sayur juga sudah mencukupi sebanyak empat kumpulan.

Kepada Bakal Bloglist Yang Disayangi: 
Dekat sidebar I tu ada ruangan bloglist yang ada nama sayur seperti Terung, Kobis, Sawi dan Bayam. Kat situlah nanti I akan letakkan blog awak semua tau. Sekarang masih kosong sebab I tak ada masa lagi untuk list kan blog awak semua. Tapi updated entry boleh pulak kan? Mesti hati korang berbisik macam tu. Updated entry ni hanya perlu menaip dan menaip. Dan I tau ada banyak blog yang I tak follow lagi dan itu pun akan dilakukan juga selepas ini. Tapi  awak semua kena tunggu dulu I betul- betul tak ada masa sekarang ni. 
Maaf ye.

Ni senarai peserta

>>>PESERTA<<<

 Sekiranya link blog tidak ada sila inform ASAP
 Bolehlah korang nak blogwalking atau berkenalan dengan ahli kumpulan sayur korang ni.

Wassalam
Okay, Minggu ni dan minggu seterusnya adalah minggu busy 
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Header Baru!!

Cik Zara | 05:17 | 23Comments |
Assalamualaikum 

Header lama!

Petang tadi adik Miza comel ni mention dekat cbox yang I menang GA dia. Bagus betul Miza ni siap datang inform lagi siapa yang menang. Ni salah satu ciri blogger yang I suka. Jadi kita yang join GA ni tak adalah terlepas pandang kalau kita menang. Lagi satu I jarang tengok tarikh luput setiap entry GA dan segmen yang I join. Join sekadar menyokong rakan blogger dan meramaikan kawan sahaja. 

Buka je blog Miza ni terus terpampang header blog dia yang comel tu. Masa mula masuk untuk join GA dulu memang dah terdetik yang header dia cantik. Lepas tu scroll bawah nampak pulak tajuk entry 
"Pemenang Giveaway Header Macam Miza Ahmad"
Baca mukadimah dia yang panjang macam karangan tu dulu. ^___^
Okay nampak link blog I disitu!. Ada 8 orang pemenang semuanya.
So, tak tunggu lagi dah terus je pergi add fb Miza. Bila dah request accept cepat-cepat mesej. Hoho. 
Haa, nampak semangat keterujaan di situ.
Lepas bagi detail yang Miza nak dan saja je diri ni nak menyusahkan Miza tapi nasib baik Miza ni layankan je. Terima kasih tau.

Nak tengok header buatan Miza?

Header baru!

Simple je tak ada nak berbunga-bunga macam header lama dulu tu. Dapat je dari Miza terus je tukar. Sekejap je buat, petang tadi bagi detail malamnya dah siap. Cepat dan pantas. Ingat nak study terus je postpone. *Korang jangan ikut perangai tak elok ni utamakan pelajaran k*
Kalau korang nak tempah boleh je bolehlah terbang ke belog Miza. InsyaAllah korang akan dilayan dengan baik. ^___^
Walaupun dapat free sangat berpuas hati, agaknya kalau berbayar lagi cantik kot.

Terima kasih!!

Terima kasih daun keladi
Kalau boleh nak lagi

Haha. Main-main je

Wassalam
Okay, nak makan ikan celup tepung (study postpone lagi)
p/s: Nanti nak cerita pasal bloglist box tutorial dari Mai yang baik
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Misi Bloglist By Cik Zara

Cik Zara | 04:36 | 50Comments |
Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia
Hari ni nak anjurkan satu misi bloglist dari diri sendiri pulak. Harap awak semua dapat join.
Misi bloglist ni adalah bertujuan untuk memudahkan I dan rakan blogger lain  untuk blogwalking ke dunia ajaib korang tu.

Syarat Penyertaan 
 Follow blog Cik Zara
Like Page BlueYarnCrafting
Buat satu entry "Misi Bloglist By Cik Zara" 
Letak banner diatas dan link kan pada entry ini sahaja
 Tag dua orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
Copy paste link entry anda pada ruangan comment entry ini

Senang je syarat-syaratnya kan?

Hadiah
IsyaAllah semua yang join akan menjadi bloglist I
Tiga orang blogger bertuah akan di review

Jom meriahkan lagi misi ini!

Tarikh luput: 15/3/2013
New Npdate Sehingga cukup empat kumpulan sahaja

TAMAT
>>kumpulan sudah cukup<<


Wassalam
Okay, Mahu study
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Big GiveAway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool

Cik Zara | 02:18 | 8Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Selesai follow, like, letak di dalam bloglist dan shared di facebook

Tag: 1 & 2

Tarikh luput: 26/3/2013

Wassalam
Okay, mahu berehat
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Perhatian Pengumuman!!

Cik Zara | 17:29 | 4Comments |
Assalamualaikum

I bercadang untuk menamatkan Misi Bloglist By Cik Zara lebih awal sehingga penyertaan cukup sebanyak empat kumpulan sayur sahaja. Setakat ni sudah ada tiga kumpulan iaitu kumpulan Terung, Kobis dan Sawi. Hanya kumpulan Bayam yang masih kosong dan masih berbaki sepuluh orang. 

Bagi sesiapa yang ingin join 
>>>SINI<<<
Penyertaan masih lagi terbuka hanya untuk satu kumpulan sahaja lagi.

Untuk review blogger bertuah akan dijalankan selepas tarikh 15/3/2013.
Hadiah misi semua yang join akan menjadi bloglist dan review tiga orang blogger bertuah (review mungkin akan bertambah)

Wassalam
Okay, I akan follow semua yang join selepas 15/3/2013 ye
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Vote & Win Lucky Draw~!!

Cik Zara | 16:49 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Template Siapa Paling Cantik ?

Cik Zara | 15:57 | 5Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

wassalam
okay, study
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Senarai Peserta Misi Bloglist Cik Zara

Cik Zara | 04:05 | 22Comments |
Assalamualaikum

Ni adalah senarai yang bakal menjadi bloglist I. Senarai ni akan diletakkan mengikut kategori sayur. Sayur bukan bermakna lembik sebarang lembik tetapi sayur adalah yang paling kuat. Jadi, makanlah sayur sebanyak mungkin. ^___^

Bagi yang tiada dalam list cepat-cepat inform dekat komen entry ini.. InsyaAllah I akan tengok mana yang tak betul dan mana yang tersilap.
TERUNG
  1. http://www.cikfie.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  2. http://itsmetira.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  3. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  4. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  5. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  6. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  7. http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  8. http://nazwww.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  9. http://www.kisahemasputih.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  10. http://mishmeenieyempire.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html

KOBIS
  1. http://iqmareffendy99.blogspot.com/2013/02/segmen-misi-bloglist-by-cik-zara.html
  2. http://miss-kpopper.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  3. http://mimbarkata.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  4. http://www.mialiana.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  5. http://norminieza.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  6. http://harithiskandar.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  7. http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  8. http://maszull.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  9. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html
  10. http://ibuberbicara.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html

BAYAM

Penyertaaan DITUTUP
>>>klik sini<<<

Wassalam
Okay, kepada yang belum saya follow tu diharap bersabar k
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1st Giveaway by Zura Online Shopping

Cik Zara | 19:47 | 6Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join

Selesai follow dan like

tarikh luput: 23 mac 2013

Tag: Dia dan dia

Wassalam
Okay, berharap masih sempat
^___^

jom Join Misi Bloglist Cik Zara Juga
>>>SINI<<<

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Renew: Misi Bloglist Cik Zara

Cik Zara | 16:45 | 0Comments |
Assalamualaikum

Singgahlah di blog saya untuk menyertai misi bersama saya mencari bloglist.
Terima kasih kepada yang sudah menyertainya.
^___^

Kepada yang belum bersama saya silalah berbuat demikian.
Saya janji tak ada follow dan like banyak-banyak.
Syarat yang senang sesenang letak lauk dalam nasi.
Hanya perlu jujur sahaja.

Jom!!

Boleh Klik 

 >>>Sini<<<

Wassalam
Okay, keluar mencari rezeki
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Awesome Bloggers And Followers

Cik Zara | 06:48 | 3Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Misi selesai

P/S Twitter tak boleh follow 

>>JOM JOIN MISI BLOGLIST CIK ZARA <<

Wassalam
Okay, Sambung study
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Alhamdulillah YAKIN! YAKIN! YAKIN!

Cik Zara | 04:45 | 26Comments |
Assalamualaikum
klik untuk tumbesaran maksima

Bersyukur sangat segala pujian bagi Allah SWT  bila penantian selama setahun berakhir.
Berjaya untuk di temu duga untuk mendapatkan jawatan guru yang menjadi pujaan sejak dari tadika.

Tapi ini bukan satu jaminan yang akan menjadi kenyataan kerana ada senior lepas yang gagal dalam temu duga ni.

Masuk dalam bilik temu duga secara berkumpulan dan akan ditanya dengan pelbagai soalan yang tidak dapat dirangka seperti karangan tingkatan enam. Sangat mendebarkan jiwa setiap calon. Yang penting keyakinan diri tu harus diletakkan paling atas. YAKIN! YAKIN! YAKIN! *100x*.  Haa, nampak ketegasan disitu.

Okay, dah tengok dan baca kan? Izinkan saya pergi dulu untuk mengenyangkan perut.
Wassalam
Okay, nak makan nasi goreng ayah!
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1st Giveaway BY Nyna Barbie Giveaway

Cik Zara | 16:40 | 4Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Ni GA yang last nak join sebab I di tag oleh adik manis Aenn ni. Tengoklah akak dan join ni. Hehe. Terima kasih ye semoga Aenn berjaya menang dalam GA ni. Kenapa last GA? Sebab lepas ni nak study untuk temu duga Pegawai Pekhidmatan Pendidikan Siswazah DG41 means cikgu. Haa, ayat paling senang nak faham. 
^___^

Okaylah berbalik pasal GA ni, sebelum ni akak dah  pernah follow blog  Nyna dan twitter baru je follow. Jom join ramai-ramai syarat die senang je sesenang makan nasi. 

Kalau nak tahu Nyna peminat tegar barbie dan ni tengok banner pun dah tahu kan? Header dia pun ada kat bawah ni *ampun dik akak amik header adik ni tanpa kebenaran*


Macam biasa klik banner boleh nak klik header ni pun boleh

Nama belog pun dah barbie, silalah tengok isi didalamnya pula. kata orang tak kenal tak cinta.
Blog Nyna tak berat dan cepat sangat loading. I tak sempat nak pejam mata pun dah habis loading nya. Percayalah!
Belog ni juga ada semua wiget yang sangat diperlukan oleh setiap belog antaranya wiget followers *penting sangat!*, ada footprint untuk korang bersembang dengan Nyna juga menyenangkan korang untuk blogwalking dan yang paling best dia tak private pun cbox tu. Ada racent updated untuk korang tengok dan baca entry Nyna yang lepas. Selain tu ada juga tutorial dan freebies yang comel-comel. Tak percaya? Pergilah tengok sendiri. ^___^ Cantik wa cakap sama lu.
Boleh juga exchange links janji korang kena letak link Nyna pada belong korang. ^___^

Kalau bolehlah kan. Kalau boleh, tak boleh tak apa, apa kata Nyna terangkan siket header ni baru nampak cool dan ada penegasan disitu. Sebab keseluruhan belog dah soft pink. Apa kata Nyna terangkan header je siket. Letak pure pink pun boleh dan sangat sesuai untuk barbie yang suka pink. ^___^

Keseluruhannya cantik sangat ^___^

Tarikh luput 20/3/2013

Tag: Aireyn yang comel ni
Dayang Deno
Mystic Angle

Wassalam
Okay, fokus study
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

PPPS DG41 please study hard!!

Cik Zara | 03:44 | 8Comments |
Assalamualaikum
Untuk pengetahuan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DG41 stand for PPPS DG41. Sibuk betul sekarang dengan PPPS DG41 tapi nama tak ada dalam senarai. :( SPP ni main-main pulak time orang cuak macam ni. Seronok bila tengok kawan-kawan berjaya dapat untuk di temu duga.

Oh! SPP saya nak masuk dalam senarai temu duga tu jangan main-main macam ni, cepatlah keluarkan nama saya tak larat dah duk tunggu ni. 

Semalam awal pagi dah bukak FB dengan harapan akan ada maklumat dari SPP tentang PPPS ni tapi dari pagi sampai ke petang baru muncul tu pun dah petang sangat. Haisshh! Sabor jelah. Dan bila dah dapat check alangkah kecewa bila namku tiada yang keluar "Maaf! Anda tiada urusan dalam maklumat ini". ^___^ Baiknya hati!  Setakat ni yang keluar nama hanya negeri Kedah, perlis, Perak dan Kelantan. Tu pun ada juga yang tak tersenarai. Duk try banyak kali pun nasibnya sama je. Bila dah fedup terus pergi layan tv. Tengok tv lagi syok. ^___^

Hari ni nak buka balik link tu terus dah tak dapat. Kawan cakap SPP tengah key-in data, alahai! rajinya dorang hujung minggu pun key-in data lagi. Jadi terpaksa tunggu isnin. Study pun dah kena didahulukan perkerjaan diutamakan. Alamatnya nanti ternganga kat depan penemuduga tu.

Buat kengkawan yang dapat tu semoga korang terus study. 19hb tu dah tak lama dah korang. 

Wassalam
Okay, study diutamakan, Solat didahulukan
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen : BLOG REVIEW by 'DA'

Cik Zara | 03:01 | 1Comments |
Assalamualaikum

klik banner

Tarikh luput 22/2/2013

Wassalam
Okay, nak study untuk PPPS DG41 pulak
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Blog Kesayangan: Blog Coklateyes

Cik Zara | 01:51 | 4Comments |
Assalamualaikum

klik banner

-Misi follow dan like selesai

Wassalam
Okay, dah lama tak join segmen
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Review Dan Menang

Cik Zara | 18:45 | 14Comments |
Assalamualaikum

Selalu orang buat contest 'gores dan  menang' kali ni I nak buat lain dari yang lain. Chopp! Ini bukan segmen ye hanya nak suruh korang baca. ^___^

Ini adalah sebagai peghargaan kepada penganjur segmen, contest, giveaway dan sebagainya. Tanpa dorang semua tak mungkin kita semua dapat kenal dan kenal dengan lebih ramai blogger Malaysia.  Untuk pengetahuan semua blogger yang I review ni adalah blogger yang I pernah join segmen dorang dan menang. Antaranya adalah...

sila klik

Dari blog Iez ni I dapat kalendar yang super cute. Dapat disebabkan perserta peserta terawal yang join. Thanks ye Iez akak dah dapat calendar tu dua minggu lepas. Siap dapat dua keping lagi, tu pun adik akak dah amik satu. Cantiks!


Sila klik 

Tengok header pun mesti korang tahukan? Blogger yang agak famous dalam kalangan blogger Malaysia dan macam biasa silalah klik header tu. Dari Nabila I dapat purse domokun. Menang dalam Giveaway day Challange 3#. Thanks ye Nabila, akak dah dapat domokun tu.

Sila Klik

Cik Akma juga owner blogshop yang berjaya dan semoga terus berjaya. Kalau nak ke blogshop Cik Akma ni rajin-rajinlah tangan tu klik headr atas ni. Banyak jual produk kecantikan dan pastinya rambang mata serta murah-murah. Dari Cik Akma dapat novel 'Kau Cipta Kasih (Alaf21), Tomato Mask dan tudung bawal. I love it!. Tudung tu sangat cantik dan terima kasih Cik Akma.


Sila klik

Blog ni memang menarik dan sangat cantik penuh dengan warna merah dan gabungan hitam. Suka sangat belog ni. Kadang- kadang selalu singgah sini sebab nak tengok warna belog ni. Hope Cik Bubu tak marah sebab selalu stalk belog dia. ^___^ Dari blog Cik Bubu ni I menang dalam segmen bloh bertuah, dan memang sangat bertuah sebab hadia yang I menang tu sangat berbaloi. Selain I ada seorang lagi pemenang yang sama Nabila biela


Sila klik

Kenal Azzah melalui segmen juga dan masa tu dia buat segmen untuk banner dan I adalah orang yang bertuah sebab yang join tu sikit je. Nak tau benda sengal I buat masa nak join segmen Azzah ni? I pergi kira peserta yang join segmen ni sebab Azzah nak perserta dalam 30 orang kot kalau tak silap. Kira punya kira tak termasuk yang komen adalah dalam 28 orang, dan cepat-cepat buat enty, post terus komen pada kotak entry blog Azzah. ^___^ 


Sila klik
Dari Aressa I dapat banner jugak dan banner tu I dah amik. ^___^ Cantik sangat dan simple je. Kenal Aressa pun sama dari segmen sebelum ni kalau tak silap. Masa Aressa buat segmen dia sendiri I antara orang yang terpantas juga yang join. Thanks ye Aressa. Cantik banner tu.


Sila klik

Dari Syara ni I di review pun sebab masuk segmen. Thanks ye dik  sebab sudi review. ^___^

Sila klik

Sabrina ni juga pernah review I, cantik header dia warna warni lagi. Suka tengok. Thank sudi review ^___^

Lagi seorang blogger http://kekapasberceloteh.blogspot.com/ tapi yang tak dapat cari belog dia, tak tahulah dah delete ke apa. Dia pun pernah review I. Thanks ye. ^___^

Okay, setakat ni je celoteh I, Maaf sekiranya terkasar bahasa atau mengguris hati para blogger yang I review sekalian. Dan terima kasih atas hadiah yang diberi tak dapat dibalas dengan kata-kata. 

Wassalam
Okay, nak keluar pergi kedai
^___^






Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Dunia Biru

Cik Zara | 06:22 | 24Comments |
Assalamualaikum


Edit punya edit dan terhasillah dunia biru ni. 
Buat pun sambil berebut dengan Adam. Budak ni mintak lappy macam dia punya je. Sabo jelah!
Bagi yang selalu singgah akan perasan tapi kalau tak perasan pun tak pe.

Wassalam
Okay, Nak kasi lappy pada Adam. Udah merajuk kok!
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Header siapa paling awesome?

Cik Zara | 02:26 | 1Comments |
Assalamualaikum
Header

-Misi follow dan like selesai

Nak join klik SINI

Tarikh luput: Hari sabtu ni

Wassalam
Okay, nak tengok Harry Potter And The Chamber Of Secret
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Review Blog by Eiyka-R

Cik Zara | 05:26 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

-Misi follow dan like sudah dilakukan sebelum ni

Wassalam
Okay, nak tengok Harry Potter And The Deathly Hallows Part I
^___^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Interview? Study? Tempahan? Pelamin? Atau Bertunang?

Cik Zara | 04:58 | 25Comments |
Assalamualaikum
Hai semua!!
Tup tup dah febuari sekejap je masa berlalu dan hampir tujuh bulan juga arwah mak tinggalkan kami sekeluarga. Al-Fatihah. Bulan ni dan bulan seterusnya juga terasa macam banyak benda nak fikir dan tak selesai dengan rutin harian di kedai dan rumah menambah lagi ketidakselesaian itu. Dengan setiap hari tak cukup tidur walaupun tidur awal malam tetap masih terasa ketidakcukupan itu. 
Okay, I nak kongsi satu berita gembira, suka hatilah nak baca ke tak I tetap nak cerita juga. Sekarang dekat group FB heboh dengan interview SPP untuk Graduan Pendidikan IPTA dan IPG (2013) yang bergraduat pada tahun 2012. Bermakna urusan temu duga akan dan bakal berlangsung tak lama lagi. Bermula 19 Feb-27 Mac 2013 untuk perlantikan jawatan tetap sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah Gred DG41. Dan semakan mengenai tarikh dan pusat temu duga boleh dibuat melalui portal Suruhanjaya www.spp.gov.my mulai 15 feb 2013. 
Dah tak lama lagii! Ini bermakna I akan bakal menjadi guru jika berjaya dalam temu duga tersebut. Doakan ye kawan-kawan sekalian. ^__^
Titik untuk berita gembira dan I nak story tentang tajuk entry ni. Nampak banyak benda yang tak selesai, dilema, kekeliruan, ketidaksempatan dan segalanya tidak. Interview tu takut tapi tetap dan harus lalui sebab menjadi guru adalah impian dari tadika lagi. Apa yang penting harus kuasai empat elemen yang dinilai iaitu keterampilan diri dan sikap, keupayaan berfikir dan kemahiran komunikasi, pengetahuan am dan isu semasa serta pengetahuan dalam bidang tugas. Ohh! dalam dilema dan kekeliruan.
Study dengan tak study apa pun untuk interview buat jantung berdetaknya dengan lebih kencang seperti genderang yang mahu pulang dari hujung kaki ke hujung kepala *campur dengan lirik Sedang Ingin Bercinta*. Nota dah lama ada tapi satu pun tak tersentuh dan terusik, download je pandai tapi bacanya tidak. Sekarang orang lain duk study I terkial-kial lagi. 
Tempahan yang diterima yang sudah dihadkan tetap rasa seperti menimbun banyaknya walaupun untuk bulan ni awal-awal lagi dah tutup tempahan. Maaf ya kepada sesiapa yang nak tempah tu. Tu salah satu kekangan masa kenapa tak boleh study lagi sekarang. Bila dah buat crochet memang tak boleh tumpu pada study macam tulah sebaliknya. Kalau tak buat crochet rasa macam lambat pulak siapkan tempahan dan pelanggan dah tertanya-tanya.
Cuti raya cina ni ramai pulak yang kawen dan bertunang I tak terlepas turut sama sibuk sebagai pembantu salah satu butik pengantin. Turun tak tentu masa dan balik pun tak tentu masa dan disebabkan itulah crochet dan study terbengkalai lagi. Ohh! sangat berada dalam ketidaksempatan. Ni pun baru balik dari buat pelamin orang nak kawen esok balik je terus update entry. 
Ingat orang je nak kawen dan bertunang I pun nak. ^___^  Bertunang tu perancangan je belum tentu lagi tapi tak nak cerita panjang. Walaupun hanya perancangan tetap juga terfikir. Ohh, dilema lagi.
Okay, korang semua doakan I berjaya dalam temu duga tu nanti ye. Mulai sekarang kena study sebab dah timbul perasaan dengki bila kawan-kawan duk post dekat wall FB pasal study. Balik zaman universiti lagi walaupun berlainan suasana dan tempat. I pun doakan awak semua berjaya dalam apa juga yang awak ceburi.
Semoga Zara berjaya!
Wassalam
Okay, nak keluar pergi siapkan pelamin lagi
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Contest Blog Comel By Nabila Biela

Cik Zara | 00:04 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Comel tak comel belakang kira janji dapat sokong contest ni ^___^ 

-Misi follow blog dan like page selesai dijalankan sebelum ni termasuk like page yang baru
 
Tarikh luput 10/3/2013

Wassalam
Okay, Nak tengok Spongebob Squarepants
^____^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE

Cik Zara | 17:15 | 1Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

-Misi follow dan like selesai

Tag 

Tarikh luput 9/3/2013

Wassalam
Okay, nak tengok Hotel Transylvania
^___^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1st beLog CONTEST : Mari Mengira by FakhRuru

Cik Zara | 17:03 | 1Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join

-Misi follow belog dan like page selesai

Bilangan Curly
79 curlys

Tarikh luput 28/2/2013

Wassalam
Okay, Nak tengok Hotel Transylvania
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Menang RM200 By Putry Mirah

Cik Zara | 16:31 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join
 
Misi folow selesai 279#
Misi like page selesai 341#

-Misi klik dan klik juga selesai sehingga habis loading

Tarikh luput akhir bulan februari

Wassalam
Okay, nak tengok Hotel Transylvania
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Review Blog By Adam

Cik Zara | 17:40 | 1Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Jom sertai ramai-ramai

Tarikh luput: 24 feb 2013

Wassalam
Okay nak tengok Harry Potter And The Deathly Hallows Part I
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Review VS Tempahan

Cik Zara | 07:43 | 22Comments |
Hai Mai!

Entry kali ni ditujukan khas untuk Mailey Jayley atau boleh panggil Mai.
Klik header ni kalau korang nak melawat Mailey Jayley yang comel ni

Tengok header pon dah cantik kan? Pinkish gitu, mesti Mai suka warna ni dan dah memang patutlah perempuan akan dikaitkan dengan warna ni. Korang nak tahu Mai ni orang jauh datang dari Sarawak. I pun ada kawan-kawan dari sana, orang-orang dari sana semua baik-baik dan cakap dengan penuh budi bahasa. Samalah macam Mai ni, masa dia mula-mula request suruh buatkan keychain crochet dalam hati ni alahai sopannya budak ni. :)

 Nanti dalam blog ni korang akan disambut oleh Mai sendiri. Blog ni cepat sangat loading tak payah tunggu lama-lama. I suka yang macam ni dan pada I blog ni kemas, tersusun dan cantik. Selain tu, Mai juga ada buat Tutorial, Tips, Koleksi header yang cun melecun serta  Hire Me. Ruangan "Hire Me" korang boleh membuat tempahan Header dan Menu Bar Design serta boleh minta Mai jadi sponsor giveaway korang. Boleh isi borang kat bawah tu juga.

Sekarang Mai ada anjurkan giveaway belum samapi tarikh luput lagi dan masih boleh join. Jom terjah!!!

Semuanya sempurnalah dekat blog Mai ni.

Sekarang nak story pasal request Mai. 
Mai nak keychain love alphabet yang setiap satunya diletakkan satu huruf.
Huruf yang diminta N.U.R.U.L
katanya, hadiah birthday untuk kawan dan warna yang diminta adalah purple.
Nak tengok?

Love with alphabet

Love with alphabet

Love with alphabet (without edit)

First time adik I tengok love ni terus dia cakap nak.
 "Eh! love ada lampu? Nak!" 
Katanya warna hijau tu macam menyala bila dalam gelap dan I pun rasa benda yang sama bila dah letak huruf tu pada love. Masa tengah buat tak nampak pun. Hihi

P/S: Mai, terima kasih ye order ni. Kalau Mai nak tambah apa-apa cakaplah ye. Sebenarnya, akak ingat nak letak bunga dekat setiap love atas huruf tu tapi tak tahu Mai bekenan ke tak. Kalau Mai rasa nak letak Mai cakap ye sebelum akak pos. Kemungkinan minggu depan akak pos.

Contoh bunga yang macam ni

Korang semua jangan lupa pergi jenguk blog Mai ni tau

^___^
Okay, Nak tengok Harry Potter And Goblet Of Fire




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Ayu's Felt Craft

Cik Zara | 08:49 | 3Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Misi follow selesai 621#
Misi like selesai 167#

Tarikh luput: 16 feb 2013

Wassalam
Okay, Nak tidur
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Follow Me FOllow U

Cik Zara | 08:42 | 6Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

-Misi fllw selesai dan orang ke 198#

Wassalam
Okay, tak nak tengok movie dah nak tidur pula
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Pencarian BloggerStarz

Cik Zara | 16:41 | 11Comments |
Assalamualaikum
tiket pass masuk untuk diklik sahaja

-Misi dah follow projeksosial.com

Mula berblog dari tahun 2009 lagi tapi selepas habis belajar beberapa tahun lepas dan tangan ni malas sangat nak buka blog terus je terlupa password.  Jadi sebab malas juga nak cari penyelesaian untuk cari balik password blog dengan langkah mudah buat blog baru. Oleh sebab minat berblogging tu masih mendalam dan semakin menebal blog ni lahir akhir tahun 2012 sempena tarikh lahir I.

Sejarah yang mungkin berulang lagi apabila ada orang membeli hasil Craft I yang tak seberapa (boleh tengok dekat blog atau page) dan ia merupakan perkara yang paling best sepanjang I bersama baby baru ni. Selain tu apabila menang GA, Segmen dan Contest. Setakat ni dalam banyak-banyak yang I join adalah dalam 3/4 kali menang. Time tu rasa happy sangat. Rasa macam usaha join dan support penganjur serta sponsor berbaloi-baloi. Tu perkara paling best sepanjang berblogging.

Jadi, sepanjang berblog dengan baby baru ni perkara paling sengal dan hampeh adalah gatai buat segmen walaupun followers masa tu tak sampai 50 orang pun. Haha. Batak nak followers ramai. Ini semua penangan blog lama yang ada ramai followers macam Dark lord voldemort.  Orang lain buat segmen bila follower dah mencecah beratus-ratus atau beribu-ribu. Ni tak sampai 50 pun dah menggatai buat segmen siapa yang nak join. Hihi.  Macam manalah I boleh terfikir nak buat benda yang karut macam tu. ^___^

Sudahnya hanya sorang je yang join tapi segmen tu dibatalkan lebih awal. Oleh sebab I dah janji nak bagi hadiah walaupun seorang je yang join I tetap bagi dia hadiah. Lepas tu baru sedar yang tak perlu ramai followers kalau entry baru ada seketui dua. jadi start dari hari tu I cuba perbanyakan entry dan join beberapa segmen dan GA.

Saya nak masuk bloglist Geng Bersosial

Tarikh luput: 21 feb 2013

Wassalam
Okay nak tengok Harry Potter And The Chamber Of Secret

^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

1st Giveaway by Farsya W

Cik Zara | 15:55 | 5Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Di pagi yang hening setelah adik pergi sekolah semua I nak join segmen dari adik Farsya Yang comel ni.
Akak dah follow blog adik sebelum GA ni lagi. Hihi
 
Hadiahnya sangatlah menarik antaranya
-Bloglist 3 bulan untuk 10x pemenang
-Header blog untuk 2x pemenang
-Cursor text untuk 3x pemenang
-Followback (semua peserta)
-Doodle untuk 5x pemenang

Tag:
http://comey-comeyblog.blogspot.com/
http://aressazman.blogspot.com/

Tarikh luput 20 feb 2013

Wassalam
Okay, nak tengok Harry potter And the chamber of secret
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segment: Simple banner Blog By MissAry

Cik Zara | 15:44 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Perserta untuk 20 orang terawal 
Jom sertai sekarang

Wassalam
Okay nak tengok Harry Potter And The Chamber Of Secret
^___^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen 15 Orang Terpantas By Iffah Nadiah

Cik Zara | 03:33 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Misi selesai

tag:
http://www.cikfie.com/
http://izyanyancinnamon.blogspot.com/

tarikh luput
5 feb 2013

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Free Header Or Edit Blog

Cik Zara | 00:54 | 0Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join

-Misi follow blog dah lama dah ^___^
-Misi follow twitter baru selesai ^___^
-Misi like page baru selesai ^___^
Misi subscribe, perlu add ke? ^___^

NAK HEADER

Wassalam
Nak tengok Hotel Transylvania
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Blogwalking & Kenali IPT

Cik Zara | 23:58 | 36Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join
-Misi follow ke dua-dua blog selesai. 
Universiti pilihan adalah...
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS
klik untuk ke laman web rasmi UPSI


"Saya Anak Kandung Suluh Budiman" title ni hanya diberikan kepada mahasiswa dan mahasiswi yang masih belajar dan juga graduan yang sudah bergraduasi dengan jayanya. Habis belajar akhir tahun 2011 dan bergraduat pada Mei 2012. Kira dah  hampir setahun bergelar "Alumni UPSI".
Kenalkan Cancelor UPSI:
DULI YANG TERAMAT MULIA RAJA PUAN BESAR PERAK DARUL RIDZUAN
TUANKU ZARA SALIM
D.K.S.A., D.K.A 
I'm adore her!
Belajar di UPSI mengajar kita mengenal erti perit dan jerih seorang guru mengajar kita sewaktu kita bersekolah dulu sehinggalah kita berjaya. Kat sini, pelajarnya dididik dan diasuh untuk mejadi seorang guru yang BITARA. Walaubagaimanapun korang masih lagi perlu bersaing dengan beberapa buah IPT lain yang juga menyediakan bidang pendidikan walaupun tidak sepenuhnya seperti UPSI. 
tarikh luput: 23 feb 2013  7 feb 2013
Wassalam
Okay, nak tengok Hotel Transylvania
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Giveaway by Secret of Shaila

Cik Zara | 17:40 | 4Comments |
Assalamualaikum
klik banner untuk join

-Misi dah pernah follow kedua-dua blog sebelum ni.
^___^

Favourite Blogger adalah
Hanis Zalikha
Everyone know who she is. right?

Tarikh luput
26 feb 2013


Wassalam
Okay nak tengok Hotel Transylvania
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci