Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

"2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!! Give away"

Cik Zara | 16:30 | 13Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Tarikh luput
28 Feb 2013

Wassalam
Okay, nak tengok Haryy Potter And The Order Of Pheonix
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Bloglist Februari 2013

Cik Zara | 16:25 | 1Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

-Segmen yang paling simple
Jom join ramai-ramai tapi terhad kepada 200 orang je..hehe

Tarikh luput: 31 Jan 2013

Wassalam
Okay, nak tengok Harry Potter And The Order Of Pheonix
^__^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Jadikan Followers UNLIMITED By Aimi Rahim

Cik Zara | 15:25 | 7Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk Join

Sudah follow blog Aimi sebelum ni
Selesai like page Aimi

Tarikh luput
15 Feb 2013

Wassalam
Okay, Nak tengok Harry Potter And The Half Blood Prince
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Bloglist Februari By Eyqa Hasnan

Cik Zara | 15:17 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

-Sudah pernah follow Eyqa sebelum ni
-Selesai like page

Tarikh luput
31 Jan 2013

Wassalam
Okay, nak tengok Harry Potter And The Half Blood Prince
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Bloglist Rahsia Duet Free

Cik Zara | 14:58 | 2Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Sudah backlink kan banner tak percaya boleh klik. :)
Misi untuk follow blog dan like page berjaya dilaksanakan
Sudah diletakkan sebagai blog list dalam blog ni. Boleh tengok sendiri.

Segmen ini dikuasakan oleh Blog Rahsia Duet Free

Tarikh luput
28 feb 2013

Wassalam
Okay, nak tengok Harry Potter And The Half Blood Prince
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

My Blog GiveAway

Cik Zara | 05:55 | 4Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi selesai follow blog dan page

 tarikh luput:
28 feb 2013

Hadiahnya sangat-sangat lumayan rugi tak join

Nak tag
Is
fyna
amy
eka
mira

Rugi kalau tak join :)

Wassalam
P/S: Nak Tengok Harry Potter And The Chamber Of Secret
^___^





Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

"Mini GiveAway: Bangkitkan Pesonamu"

Cik Zara | 04:35 | 3Comments |
Assalamualaikum
Klik banner untuk join
-Misi selesai follow kedua-dua blog dan like page fiqa
Hadiah yang paling nak dan suka adalah...
Guardian after Sun Aloe Vera gel 250ml
sebab nak, tak pernah guna lagi produk ni dan nak tahu apa fungsinya. Hihi
Tu pun kalau dapatlah
Tarikh luput:
11 feb 2013

Wassalam
P/S: Nak tengok Harry Potter And The Philosopher's  Stone
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

2nd GA- Kain Pasang

Cik Zara | 02:40 | 2Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Tajuk entry sesenang syaratnya. Tengok tajuk entry mesti korang tak perasan tu sebenarnya giveaway.
Jom kita meriahkan lagi giveaway Kak Intan.

Sebelum ni dah pernah follow Kak Intan yang comel ni. Hehe

Tarikh Luput
22 feb 2013 (jumaat)
11 malam

Wassalam
P/S: Nak tengok Upin Ipin pulak
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segment Review Blog By Sabrina

Cik Zara | 01:19 | 1Comments |
Assalamualaikum
Klik banner untuk join
 
-Misi Follow selesai sebelum ni lagi
:)
Tarikh luput
10 Feb 2013

P/S: Nak sambung tengok Harry Potter And The Deathly Hallow Part II
Wassalam
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Sakit Mata Bila Tengok Saya

Cik Zara | 01:17 | 24Comments |
Assalamualaikum
Hai! 
Agak lama tak menulis dan asyik dengan join dengan segmen dan giveaway je.
Tu pun agak malas nak taip panjang-panjang
Okay, nak tunjuk benda comel lagi.
Tempahan masih ada dan masih lagi buat.

Serius cakap, korang akan sakin mata kalau tengok benda ni lama-lama
 Jadi tengok sikit- sikit je dulu. Hehe. Jom kita berkenalan dengan budak bertiga ni.

Hai! Nama saya Jellyfish dan boleh juga panggil saya obor- obor. Saya berkawan rapat dengan
Spongebob dan Patrick. Selalu main kejar- kejar dekat taman. 

Nama saya pula Si Sotong dan bukan Sqiudward. Sebab Squidward tak secantik dan secomel saya.
Kalau Spongebob tengok saya mesti dia pun sakit mata. Haha.

Saya Tera-terabozu.
Sepatutnya saya berwarna putih tapi ada orang nak saya warna pink jadi lahirlah saya sebagai warna pink. Saya merupakan top selebriti popular di Jepun. Hihi

Cukup berkenalan dengan dorang sekarang I nak tunjuk instagram crochet tapi body je yang siap dah gatai nak amik gambar. Hihi

Taaraaaaa!! 
Body je lens tak ada pun macam mana nak amik gambar ni. Haha

Code Tempahan:
P2 ; Jellyfish
P4 : Sotong
P1: Tera-terabozu
P14 : Intsagram Body (Not Finish Yet)

~~Iklan~~



Okay, I nak sambung tengok Harry Potter And Chamber Of The Secrect pulak ni..
Wassalam
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Topup Giveaway By Iezwa Razk

Cik Zara | 01:11 | 0Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi follow dan like page sudah dijalankan sebelum ini

Nak Tag
 Anis 
Aireyn

Tarikh Luput
4 feb 2013



PROMOSI!!!
JOM JOIN FIVER HIJABIS GIVEAWAY II
*Belum tamat tempoh*
 
Klik banner untuk join

Wassalam
P/S: Okay, nak sambung tengok Harry Potter And The Deathly Hallows Part II
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

PCL, Tolong Review Blog Saya

Cik Zara | 23:29 | 3Comments |
Assalamualaikum

Klik Banner untuk join

"PCL. tolong review blog saya

http://blueyarns.blogspot.com/

Tiada tarikh luput sehingga diberitahu 

wassalam

P/S: Okay, nak tengok Harry Potter And The Goblet Of Fire

^__^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Contest: Blog Bertuah 2013

Cik Zara | 16:55 | 7Comments |
Assalamualaikum
Klik banner untuk join
Kali ni nak join contest yang menarik ni pulak. Korang kalau nak join silalah klik banner diatas ye.
Confirm akan sampai ke tempat yang korang tujui. Jalan yang lurus lagi betul I tunjukkan. Hihi.

Syarat-syarat
Okay I blogger tegar dan juga newbie (Hihi)
-Misi follow blog Cik Bubu ke-82#
Misi like page ke- 20# juga selesai

 Penyertaan
-Sudah backlink banner ke contest, tak percaya boleh check tengok (hihi)

3 Sebab
1. Blog ni juga berwarna merah walaupun tak secantik dan semerah blog Cik Bubu. Ada campur sikit dengan warna lain iaitu biru sebab I peminat tegar biru jadi tak syok kalau tak ada biru rasa macam jiwa ni mati je. Ececececeh!. Lepas tu template yang berwarna-warni macam pelangi sesuai dengan jiwa I. Boleh jadi inspirasi korang tak bila tengok blog I ni. *Perasan*
2. Blog I ni nak kata blog peribadi pun boleh, blogshop pun boleh, blog petua, blog untuk join  segment, contest, giveaway dan macam-macam lagi pun boleh. Ada cerita tentang diri sendiri. Ada cerita mengenai barang yang dijual iaitu crochet keychain (boleh pergi usha-usaha tengok). Ada cerita kesihatan dan kecantikan dan ada pelbagai jenis segment yang telah I join (tak banyak sangat pun). Tapi ada yang dah habis tarikh luput dan ada yang belum. Jika Cik Bubu berminat boleh tengok dekat "Jom Baca" dan juga "Older Enttry".  Tapi tak banyak entry pun lagi sebab baby I ni baru je lahir tapi akan diusahakan untuk memperbanyakan entry. Sebenarnya mula blogging dah lama dari tahun 2009 lagi tapi lepas habis belajar malas nak bukak blog terus terlupa pasword tu yang lahir blog ni. Blog ni lahir akhir 2012 sempena tarikh lahir I. Sedih tu memanglah tapi takpelah barang yang lepas usah  dikenang. Senyum je :)
Selain tu, berkeinginan untuk berkenalan dengan ramai blogger yang bagus-bagus dalam Malaysia ni. Nak kawan dengan dorang semua. :)
3. Sebagai sokongan kepada I kepada Cik Bubu kerana buat contest yang menarik ni. Lagi pun mesti Cik bubu penat fikir dengan kerahan idea nak buat contest ni. So sebagai sokongan I pun join contest ni sebagai penghargaan kepada Cik Bubu. Kalau bukan kita-kita (para blogger sekalian) siapa lagikan?.

 Link
Mestilah dah letak letak link contest ni dekat bahagian comment Cik Bubu punya entry contest. Kalau tak macam mana nak view. Kan?

Konsep 4T
Terkemas: Bagi I kemas dah ni sebab tak ada yang berserabut dengan benda yang tergantung, bergerak-gerak, berjalan-jalan dan sebagainya.
Tersusun dah kot sebab ada wiget-wiget penting yang diperlukan oleh setiap blog seperti followers wiget, older entry, cbox (pic kartun gossip tu *klik je nanti dia keluar*).
Teratur kot ni sebab syaratnya korang cuma perlu scroll ke bawah je. Hihi.
Tercantiklah kot bagi I sebab sangat berpuas hati dengan blog ni. 
Tarikh Luput

31 Januari 2013
Jam 12.00 tengahmalam
Pemenang diumumkan pada 1 feb 2013 
Jam 8.00 malam

Hadiah
RM 50.00

Okaylah, nak sambung tengok Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban.

P/s: Oreo dah habis I makan masa buat entry ni. Kalau nak korang pergi mintak dengan Cik Bubu ye. :)

Wassalam
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~

Cik Zara | 17:56 | 4Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi selesai follow blog

313 (28/1/2013)

Tarikh Tamat
9/Feb/03
12 tgh mlm

Sekian
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

GA (FM- 1St Time Handmade

Cik Zara | 23:55 | 3Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi Follow blog selesai

Tarikh tutup; 28/Januari/2013
10.00 pagi

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Short Segmen By Huda Dan Niera

Cik Zara | 23:04 | 4Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi follow Niera dah Huda selesai
-Misi like page selesai

Tarikh Tamat 27/ Januari/2013
11.30 malam

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

#3 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

Cik Zara | 22:25 | 0Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi follow Nabila, Cik Mun dan Cik Fie selesai.
-Misi follow twit dan like page juga selesai
 Tarikh luput : 27 Jan 2013

sekian, ^____^





Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen : Saya Nak Blog Saya Masuk Dalam Feed !

Cik Zara | 21:21 | 2Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

 -Misi follow blog Cik Fie sudah dilakukan sebelum ni.
-Misi like page selesai

Tarik Luput: Bila- bila masa je

^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segment: Pencarian January Bloglist 2013 By Hadirah Hanafi

Cik Zara | 21:14 | 2Comments |
Assalamualaikum


Klik banner untuk join

Misi follow blog selesai dibuat sebelum ni. (sudah follow sebelum ni)

Kenapa bloglist penting? Sebab bila kita ada bloglist orang yang datang blog kita boleh jalan-jalan ke blog lain pula. Buka sekadar buka blog tengok-tengok dan click close.

Sayalah Bloglist Itu!

Tarikh: 25 Jan- 30 Jan 3013

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segment: I Follow You,, U Follow I

Cik Zara | 04:26 | 11Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi follow dan like page selesai

Tag:
http://erylife.blogspot.com/
http://www.calista-paradise.blogspot.com/
 Sekian



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Contest Blog paling Cantik 2013

Cik Zara | 02:40 | 0Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi follow blog dan like page selesai

Tarikh tutup: 30 Januari 2013

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segment: Simple Blogwalking, Like & Click By Jaja Sutera

Cik Zara | 07:23 | 0Comments |
Assalamualaikum
Klik Banner Untuk Join
Misi Follow, Like Dan Click di blog Jaja Sutera Selesai

P/S: I tak ada iklan untuk di 'click'

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Big Give Away By Me And My Family

Cik Zara | 03:37 | 1Comments |
Assalamualaikum

Klik Banner untuk join

Misi follow blog dan like page penaja selesai

Tarikh Tutup: 24/3/2013Big


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Banner Giveaway By AzzahSaid

Cik Zara | 00:46 | 3Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Misi Follow blog dan Like Page Selesai

Nama: BlueYarnCrafting (Love Crocheting)
Warna: Biru

Tarikh tutup: 31 januari 2013


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Blogwalking Plus Likers Segmen

Cik Zara | 16:44 | 1Comments |
Assalamualaikum
Dah pernah follow sebelum ni
Misi like selesai

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segment: Tingkatan Like Fanpage By Aein Hermionie

Cik Zara | 04:30 | 3Comments |
Assalamualaikum

klik banner untuk join

Misi selesai follow blog dan like page

Sekian, Wassalam
^___^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

2 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

Cik Zara | 22:29 | 2Comments |
Assalamualaikum

Klik Pic untuk Join

-Selesai follow nabila
-Selesai follow dan like sponsor

Sekian Terima Kasih
^__^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Contest: Nak Skirt Dari Norzi Beautilicious House

Cik Zara | 02:47 | 2Comments |
Assalamualaikum


Klik banner untuk join

Follow- Norzi Beautilicious House- 642
Follow- Norzi Foodilicious House- 154
Like Page- Norzi Beautilicious House Facebook- 19 432

Tag:
Eiyra
Lanvaldear

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Terjah Tahun Baru AisyahHumaira

Cik Zara | 02:33 | 20Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Selesai Follow blog dan like  page

Sekian
Wassalam
^___^



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Tambah Follower Sambil Berkenal-kenalan

Cik Zara | 02:28 | 30Comments |
Assalamualaikum
Klik banner untuk join
Selesai follow blog dan like page
Followers sekarang 238 orang (21-1-2013)
Sekian, terima kasih
^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

My First Giveaway By Echa

Cik Zara | 01:48 | 5Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Sudah pernah follow blog sebelum ni
-Sudah like page

Sekian, terima kasih
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Pencariaan Bloglist Feb 2013

Cik Zara | 01:35 | 1Comments |
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

-Sudah follow blog sebelum ni
-Sudah like page
-Sudah follow twitter

Tarikh tutup penyertaan : 31 January 2013

Sekian, terima kasih
^____^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Short Segment By Naa

Cik Zara | 04:23 | 10Comments |
Assalamualaikum
Klik banner untuk join
Syarat yang sangat mudah dan senang.
Yang penting semua yang join segmen ni akan di 'promote' oleh owner. 
^____^
Done follow blog n like fanpage!
Header Blog

Link fanpage:


Sekian, Terima Kasih

^____^




Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Short Giveaway By SimpleSyara

Cik Zara | 02:38 | 9Comments |
Assalamualaikum

Klik Banner untuk Join

Done follow all of them

Sorry dik akak tak ada Instagram
 
Tag: Dedeq

^___^

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Aku Pun Nak Hutan Kabut Review!

Cik Zara | 15:18 | 0Comments |
Assalamualaikum
Klik Banner Untuk Join
Done Follow Dan Like
Siapa tak nak kena review kan? Jom Join!

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen Top Up By Blogger Emas Putih

Cik Zara | 05:58 | 11Comments |
Assalamualaikum
Klik Banner Untuk Join
Segmen Top Up By Blogger Emas Putih
Tarikh Tamat
30 Januari 2013- Rabu- 11:59 Malam

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Segmen: Selamat Ulangtahun Kelahiran

Cik Zara | 05:39 | 6Comments |
Assalamualaikum

Hai Semua!

Klik banner untuk join

Let the banner tell the story ^__^

Siti Zaharah Binti Osman
30 November 1988

Tamat tempoh: 31 Januari 2013



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

GA : Fivers Hijabis Giveaway II

Cik Zara | 15:18 | 5Comments |
Assalamualaikum

Klik Banner untuk Join

Dah Follow Blog dan Twitter
Pendapat Tentang Hijab
Sesuatu yang unik dan hanya ada pada orang yang beragama Islam. Menunjukkan bertapa tingginya martabat wanita Islam kerana hijab melindungi sesuatu yang tidak boleh dilihat oleh orang yang tidak sepatutnya

Tags:
http://parisonmyway.blogspot.com/
http://nzfyns.blogspot.com/
Tarikh Tamat:
15/2/2013

Selesai 
Wassalam ^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

Jom Tingkatkan Followers sampai Lebam

Cik Zara | 17:13 | 41Comments |
Assalamualaikum
~Iklan~
Jom join ramai-ramai. syarat dia senang je..
 Sila klik banner diatas untuk join.
^____^
Followers sekarang! 14-1-2013

Done Follow 50# 14-1-2013


Done Klik pada "Contest 10 Blogger Terbaik Malaysia
 +64# 14-1-2013

~Iklan~



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci