Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Tak Nak Tapak Sireh. Boleh Ke??

Cik Zara | 03:59 | 16Comments |
Assalamualaikum

Hadiah dari inchik google

Nak pendapat korang baik yang dah berpengalaman atau belum berpengalaman. Kalau hantaran tunang boleh ke kalau tak bagi tapak sireh? Kalau dua-dua belah pihak tak kasi tapak sireh boleh tak?

Harap ada yang sudi tolong jawab ^____^

Wassalam


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

16 comments:

Anonymous said...

Rasanya xboleh dear sbb tu adat n sbgai pembuka bicara.. Skrg ni byk gk jual tepak sirih yg murah2..

Aenn Athirah said...

hehe..xtau la tu.. em akak nak tunang ker? hehehe

Nao Mei said...

Setahu cik akaksirih junjung cuma adat je dik...tak masalah kalau takde benda cam tu...yang penting ikut sunnah nabi je...

Harith Iskandar said...

boleh je xde tapak sirin pon sbb tu cuma adat je.xdosa pun kalau xda..sy syorkan buat mcm tu :)

Sharifah Syahirah said...

pada saya kalau kedua-dua belah pihak tak bagi pun tak pe. sebab tepak sireh hanya adat, ada atau tiada takkan jadi apa-apa masalah pun. :) wallhualam.

Nao Mei said...

TAHNIAH...Anda pemenang bulanan segmen cik akak
Mohon tuntut hadiah disini

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/pemenang-bulanan-segmen-follow-april.html

Tuntut segera...

Nieyxzha Hassan said...

tapak sireh atau sirih junjung tu sebagai adat je..boleh ganti dengan alquran ke sejadah ke... memasing punya selera...tak penting pun...sbb bukan makan pon kan...hehe

Cik Zara said...

@Anonymous yeke?..mcm tu pulak.huhu

Cik Zara said...

@Aenn Athirahhehe.. aenn2..insyaallah..hihihi

Cik Zara said...

@Nao Meitulah kak...sy pun keliru dh ni..hihi..btw thanks ye kak

Cik Zara said...

@Sharifah Syahirahoo..ok..terima kasih bagi pendapat..

Cik Zara said...

@Harith Iskandarterima kasih bg pndapat.. ;0

Cik Zara said...

@Nieyxzha Hassantulah kak..igt nak buat macam tu je.. tp tulah bnyak sangat pendapat..huhu

anak ayah said...

bila suatu perkara dah menjadi adat, rasa lain plak kan bila kte xbuat.hehe.cer bincg ngan fmily cmne..

Cik Zara said...

@anak ayahtulah..tapi dah bincang dah ngn family.. family tak kisah tapi tkut org lain yang duk sibuk2 bertanya jaga tepi kain..huhu

Hanida Moss said...

errr selalunya 2 2 belah bagi tepak sireh tak kira tunang or kawen.. adat melayu.. islam tak buat camtu :)