Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Elianto: Fionatto Blusher & StayOn Eyeliner

Cik Zara | 05:52 | 17Comments |
Assalamualaikum

Blog dah lama tak updated enrty baru. Sebab musabab tak pasti, mungkin busy dengan aktiviti di sekolah, dirumah, di kedai dan persiapan teeett! Banyak sangat updated pasal segmen dan GA sebab adik dan kakak blogger sangat rajin buat segmen dan GA. Ramai rakan blogger yang invite dan tag mungkin ada segelintir segmen atau GA yang tak dapat join. Maaf dipinta.

Sekarang nak review produk dari Elianto.

Sumber dari incik google
Sumber dari incik google

Sepanjang I menggunakan produk ni kesannya sangat best. Dengan nama Fionatto Blush dan seberat 4.5 g ini mempunyai warna yang tahan lama pada pipi. Mungkin ada sesetengah orang tidak begitu mengemari blusher jenis ini sebab blusher ini seakan mempunyai sparkle. 
Mulanya masa nak beli tu dah pilih dah warna yang I suka lepas tu salesgirl kat situ cakap warna yang I pilih tu tak sesuai dengan kulit. Dia suruh I senyum, k buat macam yang dia suruh dan terus je die cadangkan warna yang sesuai dengan I. Sebetulnya dalam hati ni tak berapa nak berkenan dengan warna yang salesgirl tu pilihkan. Dia pilihkan warna bernombor 03 tangerine. Balik rumah try pakai dan rasa macam sesuai je. Kadang-kadang tak pakai bedak pun I pakai blusher ni terus. Sebab sesuai sangat dengan kulit I.
Harga I dah lupa tapi rasanya RM 20 ke atas atau lebih. Sebab dah lupa. Huhu.

Seterusnya Elianto StayOn Eyeliner pencil adalah salah satu perkara harus I pakai bila keluar dari rumah. Tapi kalau datang penyakit M langsung tak pakai. Eyeliner ni sangat best dan tidak akan meyebabkan mata menjadi comot sekiranya berpeluh sebab agak kalis dengan air. Tapi kalau tenyeh-tenyeh dengan air hilang jugak lebih-lebih lagi bila time nak solat wajib ada sesi tenyeh menenyeh ni.

Sumber dari incik google

Harga dalam RM 20 ke atas juga sebab lupa harga sebenar dia lagi pun time beli tu ada promosi beli satu percuma satu. ^____^


Wassalam

Label: seputih kilauan mutiara, hari wangi sedunia



Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

17 comments:

Nao Mei said...

tak pernah pakai pun produk nie dear ...hihi

Putri said...

i suggest u try elianto baked blusher. best jugak.boleh pakai dgn air untuk tahan lama.
about the eyeliner..if u want yg tahan leih lama u should try Absolutely Resistance Eyeliner.dats what i know after 1 week jadi prometer elianto

ANISRAHIM said...

Cikgu dah bz, mana ada masa nk hupdate2 dah ;P

AyueJean AJ said...

Blusher Elianto memang best.....
Eyeliner yang cover gold dia ni pun pekat... =D
AJ pun suka..

Cik Zara said...

@Nao Mei yeke kak.. xpe sy saje je nak riview..hehe

Cik Zara said...

@Putri yeke? nnt nak try la blusher tu bile dah habis yang ni. tapi eyeliner tu lebih suka yang sekarang sebb nanti nak solat tak susah sangat nak tanggal..hehe

Cik Zara said...

@ANISRAHIMhshaha..anis ni..tp kene cr jugak masa nak hupdated..hahah

Cik Zara said...

@AyueJean AJa ah.kan2..dulu pakai mac.. mac pon best..hehe//

Nieyxzha Hassan said...

Ala comelnye color...tp sayang nieza tak pakai blusher ..

ANISRAHIM said...

Hihi itu la, anis pon, kalu blh seminggu skali pon jadi la, tp tu la, kadang2 masa tu x mengizinkan hihi *ayat selamat =P

Fiza Rahman said...

Tak pakai produk ni.

tenku butang said...

cute

DilaElla said...

tak pernah try lagi blusher dari elianto ni,lipstik dia dan bedak pernah try,suka :) nak try lah nanti :)

Cik Zara said...

@ANISRAHIMhaha..dh tau dah anis ni.. xpe janji ade updated walaupun x selalu.. ;0

Cik Zara said...

@Fiza Rahmanxpe..x suh pakai pon ni untuk review je.. sbb i pakai.. :)

Cik Zara said...

@tenku butangtq..bekas blusher tu cantik..

Cik Zara said...

@DilaEllayeke?..tula nk try jugak lipstik die tp nak tunggu yang sekarang habis dulu..nnti bile dh best yang tu xpkai pulak..haha