Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Contest: Blog Bertuah 2013

Cik Zara | 16:55 | 7Comments |
Assalamualaikum
Klik banner untuk join
Kali ni nak join contest yang menarik ni pulak. Korang kalau nak join silalah klik banner diatas ye.
Confirm akan sampai ke tempat yang korang tujui. Jalan yang lurus lagi betul I tunjukkan. Hihi.

Syarat-syarat
Okay I blogger tegar dan juga newbie (Hihi)
-Misi follow blog Cik Bubu ke-82#
Misi like page ke- 20# juga selesai

 Penyertaan
-Sudah backlink banner ke contest, tak percaya boleh check tengok (hihi)

3 Sebab
1. Blog ni juga berwarna merah walaupun tak secantik dan semerah blog Cik Bubu. Ada campur sikit dengan warna lain iaitu biru sebab I peminat tegar biru jadi tak syok kalau tak ada biru rasa macam jiwa ni mati je. Ececececeh!. Lepas tu template yang berwarna-warni macam pelangi sesuai dengan jiwa I. Boleh jadi inspirasi korang tak bila tengok blog I ni. *Perasan*
2. Blog I ni nak kata blog peribadi pun boleh, blogshop pun boleh, blog petua, blog untuk join  segment, contest, giveaway dan macam-macam lagi pun boleh. Ada cerita tentang diri sendiri. Ada cerita mengenai barang yang dijual iaitu crochet keychain (boleh pergi usha-usaha tengok). Ada cerita kesihatan dan kecantikan dan ada pelbagai jenis segment yang telah I join (tak banyak sangat pun). Tapi ada yang dah habis tarikh luput dan ada yang belum. Jika Cik Bubu berminat boleh tengok dekat "Jom Baca" dan juga "Older Enttry".  Tapi tak banyak entry pun lagi sebab baby I ni baru je lahir tapi akan diusahakan untuk memperbanyakan entry. Sebenarnya mula blogging dah lama dari tahun 2009 lagi tapi lepas habis belajar malas nak bukak blog terus terlupa pasword tu yang lahir blog ni. Blog ni lahir akhir 2012 sempena tarikh lahir I. Sedih tu memanglah tapi takpelah barang yang lepas usah  dikenang. Senyum je :)
Selain tu, berkeinginan untuk berkenalan dengan ramai blogger yang bagus-bagus dalam Malaysia ni. Nak kawan dengan dorang semua. :)
3. Sebagai sokongan kepada I kepada Cik Bubu kerana buat contest yang menarik ni. Lagi pun mesti Cik bubu penat fikir dengan kerahan idea nak buat contest ni. So sebagai sokongan I pun join contest ni sebagai penghargaan kepada Cik Bubu. Kalau bukan kita-kita (para blogger sekalian) siapa lagikan?.

 Link
Mestilah dah letak letak link contest ni dekat bahagian comment Cik Bubu punya entry contest. Kalau tak macam mana nak view. Kan?

Konsep 4T
Terkemas: Bagi I kemas dah ni sebab tak ada yang berserabut dengan benda yang tergantung, bergerak-gerak, berjalan-jalan dan sebagainya.
Tersusun dah kot sebab ada wiget-wiget penting yang diperlukan oleh setiap blog seperti followers wiget, older entry, cbox (pic kartun gossip tu *klik je nanti dia keluar*).
Teratur kot ni sebab syaratnya korang cuma perlu scroll ke bawah je. Hihi.
Tercantiklah kot bagi I sebab sangat berpuas hati dengan blog ni. 
Tarikh Luput

31 Januari 2013
Jam 12.00 tengahmalam
Pemenang diumumkan pada 1 feb 2013 
Jam 8.00 malam

Hadiah
RM 50.00

Okaylah, nak sambung tengok Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban.

P/s: Oreo dah habis I makan masa buat entry ni. Kalau nak korang pergi mintak dengan Cik Bubu ye. :)

Wassalam
^___^


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

7 comments:

najiah shaharain said...

goodluck!:)

Saya Wann said...

Dari contest yang sama..semoga berjaya :)

Contest : Blog Bertuah 2013

Mimie Najib said...

hai cik zara.. :)
sy datang dari segmen yang sama.. kalau sudi mai la singgah.. ^_^

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/contest-blog-bertuah-2013.html

Izyan Yan Cinnamon said...

singgah dari contest yg sama :)

http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2013/01/contest-blog-bertuah-2013.html

SAM DIA said...

assalamualaikum...singah contest yang sama. jom ke blog baru sy http://samdia.blogspot.com/2013/01/contest-blog-bertuah-2013.html

SAM DIA said...

assalamualaikum. singgah sini dar contest yang sama. salam kenal. done follow . jom ke blog baru saya http://samdia.blogspot.com/2013/01/contest-blog-bertuah-2013.html

NASZ said...

As salam kenal. dah follow awak.

Saya terjah dari segmen yang sama.

Jemput ke blog saya.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com