Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Blogwalking Dengan Ikhlas. Boleh Ke Tak?

Cik Zara | 23:41 | 25Comments |
Assalamualaikum 
Hai, Uoll's
Nak tanya ni,
Kalau orang datang blog kita dan tinggalkan jejak mesti kita akan pergi ke blog orang tu balik dan kalau suka kita akan follow kalau tak kita akan tinggalkan jejak yang kita pernah berada di situkan?
Mesti perasaan korang masa tengah tunggu loading tu berharap yang korang akan tengok blog yang menarik, cantik dan sebagainya.
Tapi perasaan akan kecewa bila yang disangka blog itu adalah iklan dari               yang akan memberikan pulangan besar kepada tuan punya iklan tersebut. I tak kisah kalau nak ada iklan tu dekat blog korang tapi dapatkanlah dengan cara yang baik. Bukan dapatkan pulangan tersebut dengan cara yang senang dengan meninggalkan link korang dekat shoutbox/ cbox yang kononnya link blog korang. Dan orang tak tahu terus klik sebab nak blogwalking ke blog lain pulak. Tak baik menipu. Kecewa tahu tak? Kalau nak blogwalking biarlah ikhlas. 
Kalau nak orang klik iklan kita pergilah klik iklan orang lain then tell them yang korang dah klik iklan dia. Senang kan? Dari susah-susah menipu macam tu.
 
Masa kecil-kecil dulu arwah mak selalu pesan 
"Siakap Sinohong, Gelama Ikan Duri, Bercakap Bohong Lama-lama Mencuri"
Dah besar panjang dan boleh bacakan? So fikir-fikirkanlah, Halal ke Haram?
P/s : Bukan semua blogger macam ni cuma ada sesetengah blogger yang tidak tahu etika dalam blogwalking. Please respect kawan blogger anda walaupun anda hanya mengenali mereka melalui alam maya.
Please Respect!! Blogwalking dengan Ikhlas
Wassalam

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

25 comments:

Kita tau ke said...

lama mana je diorg boleh wat g2...kl mengharapkan taktik tipu g2...lame2 nnt...givap la diorg...:)

Cik Zara said...

@Kita tau ke em..tulah selalu sangat dah terkena.. tau lah blog kite ni xde iklan.huhu..

nasriz fardisza said...

smlah dgn sy ni pn...bila nk wt bw ada je terkena...hurmmmmm....

CikZaniff said...

setuju sangat tu..kdg2 tensionn ja..smgt bkk tgk2 link iklan..hampeh..:)

Cik Zara said...

tula..nak marah tak de depan mata. haha.. nak tegur tak tau sape..sabor jelah..hehe

Citrus Azwa said...

dtg sini scra ikhlas mnjadi shabat.. ;) www.garapankenangan.blogspot.com

Cik Zara said...

yeay!!.sukenya akak nk jadi shabat kite..hhehe

Eiyra Hisham said...

sy pun nak jadi sahabat akak boleh tak? :D

Cik Zara said...

@Eiyra Hisham hehe..mestilah blh eiyra..:)

mecha_praline said...

hi dik , salam kenal. hehe

Mugmerah said...

sblum klik tu tgok la dulu nama blog tu. if guna google chrome kan keluar kat bwah browser belah kiri. so, dpt kurangkan kena tipu. hehe. :D

Cik Zara said...

@Mugmerahyeke?..macam mane nak tengok kalau dia letak link tu dkat shoutbox yang kita kne klik nama dia?..huhu

Cik Zara said...

@mecha_pralinehai?..hehe..

Nurul Jannah said...

siakap senohong, gelama ikan duri..^^

Nieyxzha Hassan said...

Blogwalking secara ikhlas..kite sama2 dpt manfaat :)

Cik Zara said...

@Nieyxzha Hassanemm betul tu..:)

Cik Zara said...

@Nurul Jannah dah tukar..hehe..tq

Syarif Ahmad said...

@Cik Zara Blog Walking here.. :) http://store-bringbackislam.blogspot.com/

nic blog.. follow back pls

Syarif Ahmad said...

@Cik Zara

follow me back.. nice blog :) http://store-bringbackislam.blogspot.com/

Miss A said...

haha, dah biasa kena lah sis. that's why, kadang-kadang rasa malasss sangat nak buat cbox, tapi terpaksa create demi nak BW blog org yang datang blog kita. jahat jahattt lah yg bagi link iklan tu T.T Duit harom terus! hehe

Cik Zara said...

@Miss Aemm..tu la.pasal..sabor jelah..bile dapat yang macam ni. rase mcm nak babap je kuat2..haha

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

is pun memang cukup pantang daa dapat kat is orang tu siap lerrr hehehehehe

Mimie Najib said...

yela cik zara..selalu juga terkena..erm, kiranya yang buat camni macam tak berapa profesional dalam blogging.. mybe camtu la kut kan.. then selalu yang buat camtu yng saya terkena pelajar sekolah.. tp tak la smua kan..tak suka jgk cmtu..mcm tak jujur je..

Cik Zara said...

@Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashahhaha..boleh ke detect orang tu..haha

Cik Zara said...

@Mimie Najiba ah..ade yang sanggup menipu kate dah follow tapi tak follow pon. nak sangat orang klik link dia tu.em,,xsemua pun yang macam tu.sesetengah je..