Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Mengait dan Terus Mengait

Cik Zara | 09:24 | 20Comments |
Kali ni dapat request dari sepupu yang nak i buatkan beberapa jenis crochet. Dia tak kisah nak yang macam mana janji cukup pcs yang dia nak tu. Jadi buatlah semampu yang i boleh sebab request dia agak bertindan dengan request kawan dari Kelantan. Buat pon agak rushing jugak la tapi berjaya juga siapkan dalam
jangka masa yang ditetapkan.
Ni antara yang i buatkan untuk sepupu.
Sotong
Baby Sotong
Love
Kura-Kura
Kura-kura

Sebenarnya request tu banyak tapi gambar ambil sikit je. Tak pelah janji dapat tengok hasil kerja tangan sendiri siap juga akhirnya.

CODE TEMPAHAN:
SOTONG                   (P4)
KURA-KURA           (P5)
LOVE                         (P6)
BABY SOTONG       (P8)


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

20 comments:

Eiyra Hisham said...

Kak Zara,cantiklah.. keychainkan?? akak jual ker? rasa macam nak beli jer,tapi serius mmg cantik! x tipu.. berkenan btoi nengoknyeee.. pndai akak kait.. :)

Cik Zara said...

haha..tq..a ah keychain. Kalo ade yang nak beli akak jual lah.hehe. pandai pun sebab belajar ngn arwah mak akak dulu pastu balajar ngn ngn bloger mat salleh.haha

Eiyra Hisham said...

Wah,akak jual brp rm 1 keychain tu?

Cik Zara said...

Ikut atas design keychain tu. Biasanya paling murah dalam rm3.50++.huhu. Setiap design ada yang sama harga dan ada yang tak.

Eiyra Hisham said...

nanti akak senaraikan harga ikut design boleh? sebab saya memang nak order..adik saya pun nak,hihi.. sy nak tanye yg bentuk love tu kn,akak leh tak letak 1 huruf untuk ganti bunga yg kat love tu? sy tanye jer.. :)

Cik Zara said...

insyaAllah..nanti akak buat untu eiyra ye. ape yang eiyra nak insyaAllah akak boleh buat. request warna pon boleh. huruf pon boleh letak. :)

i'm_stifa said...

nice laaa ... hehe .. u punyer blog pom nice .. :) blogwalking here :) do follow ,,

Cik Zara said...

hehe..tq ye..will visit ur blog..hehe..

Nadia Hyunae said...

Kak Zara. Cantiknya .. Nak satu boleh. Hehe

Cik Zara said...

hehe..thankss nadia..boleh.nanti nadia send yang akak mintak tu ye.. :)

Eiyra Hisham said...

Boleh yer kak letak huruf kat love tu?? hihi,bestnye..nanti klau sy nak order kne tulis kat order form yer kak? lagi satu harge postage brp yer kak? :)

Cik Zara said...

a ah..boleh je.. yup isi kat oder form tapi untuk bank_in tu akak lebih kepada bimb/bank islam. sebab maybank ada masalh sket.huhu. postage utk semenanjung rm6 je..huhu

farah hidayah said...

Cantik.. Farah suka tengok yang kura-kura tu. Jual eh ? :)

Cik Zara said...

@farah hidayah a ah jual..:) klo nak oder boleh la..:)

Aminin said...

wow..akak cantik tu laa?
akak memang kreatif.. yang sutong korita tu awesom gak... rasa bkenan lak :)

Cik Zara said...

@Amininhehe..tq dear.. dotong kurita? haha kelakar pulak nama tu

zaa tyra said...

akk comel sgt. buat lah tutorial :3

Cik Zara said...

@zaa tyraterfikir jugak nak buat tuto..tapi masa tidak mengizinkan lagi..insyaAllah nanti ada masa akak buat

oliv hanani said...

Assalamualaikum... boleh tak sy nak order yg bentuk love & kura-kura tu? Cantik.. Mcmana ya nk order?

Cik Zara said...

@oliv hananiuntuk oder blh ke like page BlueYarnCrafting.. nnt blh bagi detail kat situ..