Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Little Cute Flowers

Cik Zara | 10:00 | 5Comments |


Idea nak buat little flower ni datang masa tengah godek- godek google pastu terlihat satu pattern ni.
Tapi yang i buat tak sama pulak dengan pattern yang jumpa. Sebab tak tau dia buat macam mana so buatlah ikut kepala sendiri nak kait dekat mana dan macam mana. Haha. Yang ni saja-saja buat dan tak ada orang tempah pun sebab dah tak de tempahan jadi bolehlah buat pattern baru.
Nak tengok tak?



Ni dia..
Siapkan 5 kuntum je

Buat bunga ni guna benang yang memang khas untuk crochet iaitu benang yang paling halus. Biasa orang guna benang ni untuk buat alas meja, alas kusyen, alas tv dan lain-lain. Mesti korang pernah tengok kan? Kalau tak pernah tu mintak tolong dekat pak cik google ya? Nanti dia terangkan.


Benang nilah yang selalu i tarik masa arwah mak stop mengait untuk beberapa minit untuk buat kerja surirumah dia. Miss that time verry much!!



Masih lagi berkisar mengenai little flower yang belum diletakkan manik di tengah-tengahnya.

Taddaaa!!

Manik-manik ni tak lekat pun tapi saja-saja letak

Sebenarnya, manik ni baru je beli balik je terus taruk kat bunga ni. Haha. Excited sangat la tu kononnya tapi nampak macam biasa pulak bila dah letak. Sebab tak letak gam lagi kot.


Lupa pulak nak cakap, benang ni agak mahal daripada benang yang biasa i guna beli pun dah dekat RM7++. Huhu. Dah beli baru perasan harga tapi tak pelah dapat jugak buat crochet baru. Kalau dah minat sanggup berhabis duit. Korang macam tu tak?.

Ok, sampai sini je, hajat dihati nak masukkan banyak gambar lagi. Tapi lambat pulak loading sampai mata pun dah mengantuk.
Wassalam.. ^____^

CODE TEMPAHAN: LITTLE CUTE FLOWERS (P10)

Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

5 comments:

Asmar Arafad said...

Done follow back, jom join my bloglist

http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-asmar-arafad-untuk.html

CikZaniff said...

done follow..eh buat sendiri ke..comelnya..:)

Cik Zara said...

tq..huhu...a ah buat sendiri..huhu..

Seneorita Baharin said...

chantek! :D so creative..

Cik Zara said...

hehe..tq dear.. :)