Harus Baca

Untuk Pelbagai Design Crochet Yang Comel-comel Sila Klik Pada Facebook BLUE YARN CRAFTING Pages
Contact Me
blueyarn88@gmail.com
cokolatte_ct88@yahoo.com.my

Kumbang Dan Taman VS Bunga Dan Taman

Cik Zara | 09:28 | 10Comments |

Tajuk entri bukan berkenaan hati yang tengah kering kontang ni ye. Ini cerita mengenai bunga, ya crochet bunga yang cute lagi menawan. Propa je lebih! Idea ni datang masa tengah mengait tetiba terfikir why not i try make a flower. Lepas tu try google tapi caranya agak rumit dan tahu diri ini tak mampu nak hasilkan flower crochet yang gempak-gempak macam dorang. So, i just make a simple flower with my own idea.
Nak tengok?


Hambik Kau!!
The pink and Yellow flowers

Okay, gambar seterusnya adalah sekitar dua kuntum bunga ni tapi berlainan shoot.

Flowers and the ring box

Boleh juga dijadikan sebagai penghias hantaran. I terfikir kalau kawen nanti nak buat bunga-bunga ni sendiri dan hias dekat hantaran. Hehe. Tapi gambar kat atas ni sempat siapkan dua kuntum bunga ni je lepas tu tangan dah gatal nak amik gambar. Kalau letak penuh mesti cantik lepas tu tambah daun sikit. Daun tak buat lagi sebab dah seronok buat bunga ni tapi cara nak buat dah ada dalam kepala.

Tu Kad kawen kawan i, tengok tarikh pon tak lepas lagi. Haha

Ni saja je  nak banyakkan gambar

Penuh dengan gambar je. Haha

Cincinnya hilang!! Sebab i yang hambik!!. Haha

Okay, hope korang enjoy tengok flower ni. Chauu sin chiiiii!!!!

CODE TEMPAHAN: FLOWER (P9)


Semakin Ramai Orang Suka, Semakin Ramai Orang Benci

10 comments:

Miss Ena said...

Cantik lah kak , akak jual ke ?

#shoutbox akak mane mghilang ?

Cik Zara said...

tq ena.. kalau ada orang oder akak buat lah dear.

# eh xde ke kat tepi?.akak bukak ada je. Huhu..ena xnmpak kot. haha

Miss Ena said...

Ohh , akak jual tu kire camne ea ? Akak sdare kite awal taun depan nak kawen die suruh survey2 brg yg comel2 . hehe

Cik Zara said...

klo beli banyak dapatlah diskaun.hehe. klo nak tempah tuk org kawen or majlis ape2 ke kene 4/5 bulan awal. sebab takut x sempat buat.huhu..lagipon akak buat ni waktu malam je.siang akak keje.hehe..

zarra zorro said...

cantiknya..pandai mengait.follow blog awak dear..

Cik Zara said...

thanks zarra..ok..will see ur blog too.. :)

CikZaniff said...

cntik..kretif sungguh..:)

Cik Zara said...

hehe..tq

Miss Ena said...

Alamak 4/5 bulan ke ? Hehe , ok . Thank you for the info ya kak . Insyallah kalau lah jadi sy bitau . Kene tanya kakak tu dulu ;)

Cik Zara said...

ok..welcome..hehe..